Eduroam installeren op iPhone/iPad

Verwijder oude profiel(en):

• Ga naar Instellingen > Algemeen
  • Selecteer “Profielen” in het rechterschermdeel
  • Verwijder het profiel “Universiteit van Amsterdam uva-wireless MobileConfig” door het aan te klikken en dan te kiezen voor “Verwijder profiel”
  • Als gevraagd wordt om de code, voer je de beveiligingscode van je apparaat in
  • Als er meer profielen van UvA of HvA staan herhaal je de voorgaande stappen voor ieder van die profielen

Opnieuw installeren van profiel (doe dit op een UvA- of HvA-locatie):

• Ga naar Instellingen > Wi-Fi
  • Als je op een UvA-locatie bent: maak verbinding met het draadloze netwerk 'UvA Open Wi-Fi'. Op het Science Park maak je verbinding met 'Amsterdam Science Park'. Op een HvA-locatie kan je 'HvA Open Wi-Fi' gebruiken.
  • Ga naar het home-scherm en open Safari of een andere browser
  • Open de pagina wifiportal.uva.nl (Waarschijnlijk opent deze pagina automatisch. Let op dat je niet verbindt met wifiportal.hva.nl.)
  • Volg de instructies op deze pagina: Vul je uvanetid@uva.nl in en klik dan op “Join Now”
  • Geef in de volgende schermen je wachtwoord op en bevestig alles
  • Hierna kun je weer verbinden via Eduroam. Controleer dit bij Instellingen > Wi-Fi