Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veelgestelde vragen

 • Wat doe je als lid van het UvA-panel?

  Je ontvangt als lid van het panel ongeveer tien keer per jaar een uitnodiging om je mening of advies te geven over een bepaald onderwerp. Dit kan zijn in de vorm van een online enquête, een paneldiscussie of een interview. De onderzoeken zijn speciaal voor jou uitgezocht. Met jouw antwoorden kan de Universiteit van Amsterdam haar communicatie en dienstverlening verbeteren. Deelname is vrijwillig, je kunt per onderzoek bepalen of je mee wilt doen.

 • Wat krijg ik ervoor terug?

  De UvA vindt het belangrijk dat de kwaliteit van haar informatievoorziening en faciliteiten aansluit op de behoefte van studenten en medewerkers. Jouw mening is dan ook van groot belang: zo kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. Daarom verloten we als bedankje bij elk onderzoek een aantal Bol.com tegoedbonnen, afhankelijk van het type onderzoek.

 • Hoe vaak kan ik deelnemen?

  Je kunt in principe deelnemen aan ieder onderzoek waarvoor je wordt uitgenodigd. Hoe vaak dat is, hangt af van de onderzoeken die worden uitgevoerd. Bij sommige soorten onderzoek, zoals interviews, kan het zijn dat er beperkte plaatsen beschikbaar zijn.

 • Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan deelnemen?

  Je ontvangt een e-mail zodra er een onderzoek is waaraan jij kunt deelnemen. Bij een enquête onderzoek kun je via die e-mail direct naar de vragenlijst toe. Bij bijvoorbeeld een paneldiscussie kun je via de e-mail jezelf inschrijven en ontvang je later een officiële uitnodiging voor het onderzoek.

 • Hoelang duurt een onderzoek?

  De lengte van het onderzoek verschilt per keer. Het invullen van een online vragenlijst duurt gemiddeld acht minuten en een interview duurt ongeveer een uur. We geven altijd vooraf aan hoe lang je met een onderzoek bezig bent.

 • Hoe vinden lotingen binnen het UvA-panel plaats?

  Elke deelnemer aan het onderzoek krijgt een unieke code toegekend. Op basis van die unieke codes worden op willekeurige wijze deelnemers geselecteerd die een cadeaubon winnen. Bij aanvang van elk onderzoek wordt gecommuniceerd hoeveel bonnen er verloot zullen worden onder de deelnemers.