Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Afstuderen en diploma aanvragen

Afstuderen is de bekroning van je studie. Op deze pagina lees je wat er komt kijken bij afstuderen. Bij de Faculteit der Geesteswetenschappen moet je altijd zelf je diploma aanvragen om te kunnen afstuderen.

Wanneer vraag je een diploma aan?

Je kunt je diploma (uiterlijk) aanvragen in de maand waarin je je laatste tentamen hebt gemaakt, of als je in de eindfase van je BA-eindwerkstuk of scriptie zit. Ook al wacht je nog op je laatste cijfer of de registratie hiervan in SIS, de aanvraag kun je al indienen.

Let op:

 • als je het laatste onderdeel van je opleiding afrondt in juli of augustus, dan moet je je diploma wel vóór 1 juli aanvragen;
 • tussen de afstudeerdatum en de uitreiking van je diploma zijn minimaal 4 weken nodig voor de afhandeling van je aanvraag.
 • als je je diploma hebt aangevraagd, kun je er altijd op terugkomen. Neem bij twijfel of vragen contact op met de Onderwijsbalie.

Vertraging?

Heb je al een aanvraag ingediend, maar verwacht je toch niet vóór 1 september te kunnen afstuderen, neem dan contact op met de Onderwijsbalie. Denk er ook aan om dan uiterlijk 30 augustus in Studielink de herinschrijving voor je opleiding te regelen.

 • Hoe vraag je een diploma aan?

  Je vraagt je diploma digitaal aan via onderstaande link.

  De onderwijsbalie neemt je aanvraag in behandeling. Voor eventuele vragen kun je hier ook terecht.

  Let op:

  • In de zomer zijn docenten met verlof; maak daarom altijd vóór 1 juli afspraken met je scriptiebegeleider over het afronden van je studieprogramma.
  • Als je een masteropleiding wilt volgen, moet je het bachelorexamen vóór 1 september hebben afgerond. Als je een master aan de FGw gaat volgen, neem dan contact op met het Admissions Office via uva.nl/dssd zodra je afstudeerdatum bekend is.
  • Voor het volgen van een aangepast programma heb je  vooraf goedkeuring nodig van de examencommissie. Zie voor meer informatie en het indienen van verzoeken de verwijzingen hieronder naar de examencommissies.
 • Wat wordt mijn afstudeerdatum?

  De eerst mogelijke afstudeerdatum is de laatste werkdag van de maand waarin je je laatste resultaat hebt behaald.

 • Scriptie of BA-eindwerkstuk inleveren

  Zie voor het scriptiereglement van je opleiding: student.uva.nl/fgw > A-Z > Scriptie bachelors of Scriptie masters.

  De definitieve versie van je scriptie of BA-eindwerkstuk lever je ter beoordeling in via Canvas. Zie voor meer informatie: Scripties inleveren

 • Uitreiking diploma

  Afstuderen is een mooie prestatie. Daarom organiseert de opleiding een uitreiking voor jou, je familie, vrienden en medestudenten. Jaarlijks zijn er een of meerdere collectieve uitreikingen per opleiding.

  Zie voor meer informatie Uitreikingen diploma's.

Informatie over uitschrijven

Informatie over uitschrijving en eventuele restitutie van collegegeld vind je op de universitaire pagina Uitschrijven.

Veelgestelde vragen

Ga voor de antwoorden op veelgestelde vragen naar de pagina FAQ.