Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Online studeren

Op deze pagina vind je praktische updates over online studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, aangepast beleid en andere actuele zaken.

Wat vraagt online onderwijs van jou?

Bij het volgen van online onderwijs is een actieve houding essentieel. Bereid je goed voor, zet je camera aan en doe actief mee aan discussies. Interactie met de docent en medestudenten tijdens werkgroepen en colleges maakt studeren leuker en vergroot je studiesucces.

Hoe bereid je jezelf voor?

 • Voor het volgen van online onderwijs en het contact met je medestudenten en docent zijn goede voorzieningen cruciaal: een goede laptop met camera en veilige wifiverbinding.
 • Bekijk de Canvaspagina van je vakken. Canvas is de digitale leeromgeving, hier vind je alle vakinformatie.
 • Lees de Engelstalige Zoom etiquette in online classes waarin je leest hoe je jezelf voorbereidt op werken met Zoom. Zoom is een videotool, vergelijkbaar met Skype, maar je hebt geen account nodig om deel te nemen aan online sessies. Gebruik een hoofdtelefoon tijdens het 'zoomen', daarmee vermindert omgevingsgeluid.
 • Studeren in collegejaar 2021-2022

  Helaas hebben we ook in studiejaar 2021-2022 nog te maken met de gevolgen van het coronavirus. Ons uitgangspunt is dat we in dit studiejaar waar mogelijk al het onderwijs op de campus aanbieden, zonder beperkingen. Wij vinden het heel belangrijk dat je kennis kunt maken met de faculteit, je opleiding en je medestudenten.

  Met ingang van het nieuwe studiejaar wordt door de Nederlandse overheid de anderhalvemeterafstandsregel in de gebouwen van het hoger onderwijs losgelaten, maar geldt er wel een maximale groepsgrootte van 75 studenten. Dit betekent dat het werkgroeponderwijs gewoon op de campus plaatsvindt, maar dat veel hoorcolleges (deels) online zullen worden gegeven.

  Bekijk ook de UvA updates over onderwijs in collegejaar 2021/2022

 • Bereikbaarheid studieadviseurs

  Zoals altijd staan de studieadviseurs voor je klaar. Heb je vragen over je studieplanning of studievoortgang? Dan kun je een studieadviseur bereiken via uva.nl/dssd. Wil je graag gebeld worden door een studieadviseur? Dan kun je dat hier ook aangeven. Ook blijft het mogelijk een afspraak te maken via de online agenda. De afspraak kan zowel online als op locatie plaatsvinden.

 • Tentamens: Thuissituatie ongeschikt voor tentamen

  Heb je een thuissituatie die niet geschikt is om deel te nemen aan een online tentamen? Meld je zo snel mogelijk (en uiterlijk 1 week voor het tentamen) bij de studieadviseur. Als er sprake is van zwaarwegende persoonlijke omstandigheden, te beoordelen door de studieadviseur, is het mogelijk om het online tentamen op locatie af te leggen. Bezwaren tegen de inzet van proctoring gelden niet als persoonlijke omstandigheden.