Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Online studeren

Op deze pagina vind je praktische updates over online studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, aangepast beleid en andere actuele zaken naar aanleiding van de coronacrisis.

Wat vraagt online onderwijs van jou?

Bij het volgen van online onderwijs is een actieve houding essentieel. Bereid je goed voor, zet je camera aan en doe actief mee aan discussies. Interactie met de docent en medestudenten tijdens werkgroepen en colleges maakt studeren leuker en vergroot je studiesucces.

Hoe bereid je jezelf voor?

 • Voor het volgen van online onderwijs en het contact met je medestudenten en docent zijn goede voorzieningen cruciaal: een goede laptop met camera en veilige wifiverbinding.
 • Bekijk de Canvaspagina van je vakken. Canvas is de digitale leeromgeving, hier vind je alle vakinformatie.
 • Lees de Engelstalige Zoom etiquette in online classes waarin je leest hoe je jezelf voorbereidt op werken met Zoom. Zoom is een videotool, vergelijkbaar met Skype, maar je hebt geen account nodig om deel te nemen aan online sessies. Gebruik een hoofdtelefoon tijdens het 'zoomen', daarmee vermindert omgevingsgeluid.
 • Bereikbaarheid studieadviseurs

  Ook in deze onzekere tijden staan de studieadviseurs voor je klaar. Heb je vragen over je studieplanning of studievoortgang? Dan kun je een studieadviseur bereiken via uva.nl/dssd. Wil je graag gebeld worden door een studieadviseur? Dan kun je dat hier ook aangeven. Ook blijft het mogelijk een afspraak te maken via de online agenda. De afspraak kan zowel online als op locatie plaatsvinden.

 • Tentamens: Thuissituatie ongeschikt voor tentamen

  Heb je een thuissituatie die niet geschikt is om deel te nemen aan een online tentamen? Meld je zo snel mogelijk (en uiterlijk één week voor het tentamen) bij de studieadviseur. Als er sprake is van zwaarwegende persoonlijke omstandigheden, te beoordelen door de studieadviseur, is het mogelijk om het online tentamen op locatie af te leggen. Bezwaren tegen de inzet van proctoring gelden niet als persoonlijke omstandigheden.

 • Toegang tot gebouwen: UvA-collegekaart verplicht

  Naast kleinschalige activiteiten op de campus, blijft thuis studeren de norm. Wanneer je college op de campus hebt, kun je naar de campus komen. Blijf na je college niet hangen op de campus. Zo zorgen we met elkaar dat colleges op de campus mogelijk blijven.

  Neem altijd je UvA-collegekaart mee. Met je UvA-collegekaart check je in en uit bij de gebouwen. Zo weten we hoeveel mensen in de gebouwen zijn.

  Bekijk ook samen veilig studeren op de Roeterseilandcampus.