Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leden

Diversiteitscommissie FdR

De Diversiteitscommissie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bestaat uit vertegenwoordigers van het wetenschappelijk personeel, het ondersteunend personeel en studenten uit de bachelor- en masterfase. Het voorzitterschap is in handen van de facultaire Diversity Officer Maike Steen.

Diversiteitscommissie van de FdR
De leden van de Diversiteitscommissie tijdens hun tweewekelijkse vergadering.

Medewerkers

V. (Verónica) Arnaiz Rivas

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Juridische Bibliotheek

Ik ben werkzaam in de Juridische Bibliotheek en sinds de oprichting van de CEDI in januari 2019 commissielid. Geboren in Ourense (Spanje) en opgegroeid in de provincie in Nederland was ik tot en met de middelbare school gewend om de enige te zijn met een andere afkomst en moedertaal. Altijd gedacht dat de sleutel aanpassing was, maar daar ben ik inmiddels op teruggekomen: inclusie en diversiteit is geen éénrichtingsverkeer. Daarom zet ik mij in voor meer bewustwording bij iedereen en mijn motto is ‘inclusie en diversiteit begint bij jezelf’.

S.A.G. (Stephanie) Harderwijk

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Bestuurszaken FdR

Ik ben werkzaam voor de afdeling Bestuurszaken en sinds januari 2021 commissielid. Ik ben lid geworden van de Diversiteitscommissie omdat ik het belangrijk vind dat de faculteit een afspiegeling is van de maatschappij en dat iedereen zich binnen de faculteit welkom voelt. Gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusiviteit zijn hierbij van essentieel belang. Ik zet mij graag in voor deze thema’s en ik hoop dat dit voor een positieve verandering zal zorgen.

Mr. A.P. (Arnout) Klap

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Staats- en bestuursrecht

Dr. N.E. (Nuria) Ramos Martin

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Arbeidsrecht

Van 1999 tot 2003 heb ik als onderzoeker/docent gewerkt bij de afdeling Arbeidsrecht aan de Universiteit van Salamanca. In 2005 heb ik mijn proefschrift ‘Equal treatment in EU Social Law’ verdedigd. Tegenwoordig ben ik Assistant Professor bij de afdeling Arbeidsrecht en het instituut AIAS-HSI. Ik heb verschillende projecten gecoördineerd over onzeker dienstverband, telewerk, Europese sociale dialoog, industriële relaties in de publieke sector, nieuwe vormen van dienstverband en gelijke behandeling.

Mr. M. (Maike) Steen

Diversity Officer Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Op 1 maart 2021 ben ik begonnen als Diversity Officer van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Daarnaast ben ik verbonden als docent aan de afdeling Publiekrecht, sectie Strafrecht. Ik ben dankbaar dat ik in de rol van Diversity Officer op het gebied van de samenstelling van onze medewerkers- en studentenpopulatie, de inhoud en vormgeving van ons onderwijs en onderzoek en het creëren van een inclusieve werk- en onderwijsomgeving, de waarden van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid samen met iedereen op deze faculteit concreet mag vormgeven. Ik wil me ervoor inzetten dat we ons als faculteit de rijkdom die dat oplevert nog meer gaan toe-eigenen. Lees meer in mijn interview.

W.J. (Jill) Toh

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Informatierecht

Ik ben een promovenda bij het IViR, het instituut voor Informatierecht van de UvA. Doordat ik in Singapore geboren ben en aan verschillende universiteiten in Europa gestudeerd heb, geloof ik dat een echt diverse, rechtvaardige en inclusieve onderwijsomgeving cruciaal en een noodzaak is als we ons een betere toekomst voor onze samenlevingen voorstellen. 

Studenten

 • Isabel Clarke, masterstudent
  Mijn naam is Izzy en ik ben een masterstudente Internationaal Strafrecht. Ik ben in Hong Kong geboren en heb in vijf verschillende landen gewoond en mijn middelbare school beëindigd in Den Haag. Ik ben commissielid geworden omdat ik gelijk onderwijs, diversiteit en inclusie wil voor alle studenten van de UvA. Ik voel veel passie om met de andere commissieleden te gaan samenwerken en een actieplan op te stellen dat alle studenten ten goede komt en ik hoop dat we samen positieve veranderingen kunnen bereiken!  
 • Fadi Fahad, bachelorstudent
  Mijn naam is Fadi en ik ben een bachelor rechtenstudent. Tijdens mijn studie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heb ik vaak tekortkomingen op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie ervaren. Voor mij is dit eerder een gevolg van redelijk onschuldig onderbewustzijn dan van opzettelijk handelen. Ik voel mij daarom enorm gemotiveerd om zowel de sociale omgeving als ook de leeromgeving te veranderen binnen onze faculteit. 
 • Gara Lanzas Pelaez, masterstudent
  Ik ben Gara en ben een studente Public International Law aan de UvA. Ik kom oorspronkelijk uit Spanje, ben betrokken geweest bij de studentvertegenwoordiging van de LGBTQ+-gemeenschap sinds ik aan de universiteit begon en ik zou graag dit werk willen voortzetten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en mij willen inzetten voor nog meer gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit.  
 • Fungi Millenaar, bachelorstudent
  Ik ben een rechtenstudent met politieke ambities. Geboren in Harare, Zimbabwe en opgegroeid in Amsterdam. Ik ben lid geworden van de Diversiteitscommissie omdat ik geloof in gelijkheid en inclusie voor iedereen. Het accepteren en vieren van diversiteit is een essentieel aspect om dit doel te kunnen bereiken. We kunnen dit samen doen!
 • Ramla Yusuuf, bachelorstudent, student-assistent CEDI
  Mijn naam is Ramla en ik ben vierdejaars rechtenstudente. Ik ben lid geworden van de Diversiteitscommissie omdat ik echt geloof dat gelijkheid, diversiteit en inclusie belangrijke onderwerpen zijn waaraan ik wil werken bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ik wil een bijdrage leveren aan een sterker beleid en van de faculteit een plek maken waar iedereen zich thuis voelt.