Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leden

Diversiteitscommissie FdR

De Diversiteitscommissie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bestaat uit vertegenwoordigers van het wetenschappelijk personeel, het ondersteunend personeel en studenten uit de bachelor- en masterfase. Het voorzitterschap is in handen van de facultaire Diversity Officer Maike Steen.

Diversiteitscommissie van de FdR
De leden van de Diversiteitscommissie tijdens hun tweewekelijkse vergadering.

Medewerkers

Mr. A.P. (Arnout) Klap

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Staats- en bestuursrecht

Dr. N.E. (Nuria) Ramos Martin

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Arbeidsrecht

Van 1999 tot 2003 heb ik als onderzoeker/docent gewerkt bij de afdeling Arbeidsrecht aan de Universiteit van Salamanca. In 2005 heb ik mijn proefschrift ‘Equal treatment in EU Social Law’ verdedigd. Tegenwoordig ben ik Assistant Professor bij de afdeling Arbeidsrecht en het instituut AIAS-HSI. Ik heb verschillende projecten gecoördineerd over onzeker dienstverband, telewerk, Europese sociale dialoog, industriële relaties in de publieke sector, nieuwe vormen van dienstverband en gelijke behandeling.

Mr. M. (Maike) Steen

Diversity Officer Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Op 1 maart 2021 ben ik begonnen als Diversity Officer van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Daarnaast ben ik verbonden als docent aan de afdeling Publiekrecht, sectie Strafrecht. Ik ben dankbaar dat ik in de rol van Diversity Officer op het gebied van de samenstelling van onze medewerkers- en studentenpopulatie, de inhoud en vormgeving van ons onderwijs en onderzoek en het creëren van een inclusieve werk- en onderwijsomgeving, de waarden van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid samen met iedereen op deze faculteit concreet mag vormgeven. Ik wil me ervoor inzetten dat we ons als faculteit de rijkdom die dat oplevert nog meer gaan toe-eigenen. Lees meer in mijn interview.

Studenten

 • Luis Anibal Villegas, bachelorstudent
 • Malik Begovic, bachelorstudent
  Mijn naam is Malik Begovic en ik ben een bachelor rechtenstudent. Ik ben in Nederland geboren en getogen, met trots Bosnisch bloed. Ik ben al sinds mijn eerste maand aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betrokken binnen de studentvertegenwoordiging en ik ben lid geworden van de Diversiteitscommissie om zo een bijdrage te leveren aan het doel om de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een inclusieve en gelijke plaats te maken voor alle betrokkenen. Ik zal gemotiveerd samenwerken met de andere leden van de Diversiteitscommissie om zo deze positieve boodschap binnen onze faculteit te verspreiden, zodat we alle voordelen van een inclusieve, diverse en gelijke sfeer binnen onze faculteit optimaal naar voren kunnen brengen.  
 • Fadi Fahad, bachelorstudent
  Mijn naam is Fadi en ik ben een bachelor rechtenstudent. Tijdens mijn studie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heb ik vaak tekortkomingen op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie ervaren. Voor mij is dit eerder een gevolg van redelijk onschuldig onderbewustzijn dan van opzettelijk handelen. Ik voel mij daarom enorm gemotiveerd om zowel de sociale omgeving als ook de leeromgeving te veranderen binnen onze faculteit. 
 • Quinten Groenendaal, masterstudent
  Mijn naam is Quinten en momenteel ben ik in de afrondende fase van mijn master Commerciële Rechtspraktijk aan de UvA. Ondanks de vele stappen die al genomen zijn in de richting van een meer diverse en inclusieve faculteit, zijn er nog voldoende mogelijkheden om dit naar een nog hoger niveau te tillen. Ik kijk enorm uit naar het brainstormen en discussiëren samen met andere leden van de commissie over het creëren van een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. 
 • Julia Tsoy, bachelorstudent
  Ik denk dat we van nature mensen opzoeken die op onszelf lijken en dat is oké. Maar ik denk dat het heel belangrijk is om verder te kijken dan de patronen die we gewend zijn in het dagelijkse leven zodat we een wederzijds begrip en meer gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit binnen de faculteit bereiken. Ik wil daar heel graag mijn bijdrage aan leveren door mijn studentlidmaatschap van de Diversiteitscommissie. 
 • Ramla Yusuuf, bachelorstudent, student-assistent Diversiteitscommissie
  Mijn naam is Ramla en ik ben vierdejaars rechtenstudente. Ik ben lid geworden van de Diversiteitscommissie omdat ik echt geloof dat gelijkheid, diversiteit en inclusie belangrijke onderwerpen zijn waaraan ik wil werken bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ik wil een bijdrage leveren aan een sterker beleid en van de faculteit een plek maken waar iedereen zich thuis voelt.