Na een inwerkweekend en een officiële wisseling van de wacht is de nieuwe Facultaire Studentenraad (FSR) van de rechtenfaculteit van start gegaan. De raad is er voor alle rechtenstudenten. Loop je ergens tegenaan? Neem dan vooral contact op. ‘Ik hoop studenten te stimuleren om zelf de verandering teweeg te brengen die ze willen en verdienen,’ zegt kersvers raadslid Chiara.

Studentenraad rechten 2021-2022
V.l.n.r. Janne Vrenken, Hollando Bangun, Django Wagenaer, Chiara Zuber, Daniël Kraamwinkel, Roos de Rooij, Samantha Atherton, Ruben Peetam, Alla Moliborg, Vincent Loos. Niet op foto: Tuncay Yazar, Amal Zouin, Mark Sivolap.

Waarom is de raad belangrijk voor jou?

De Studentenraad behartigt jouw belangen als rechtenstudent. Simpel gezegd controleert en adviseert de raad het bestuur van de faculteit. De raadsleden houden rekening met wat een besluit van het bestuur betekent voor jou als student en vertegenwoordigt hiermee het studentenperspectief. Maar, om een goed verhaal te hebben, heeft de raad input van  medestudenten nodig. Neem daarom contact op met de raad als je vragen of problemen hebt.

Rechtenstudent Janne