Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Na een inwerkweekend en een officiële wisseling van de wacht is de nieuwe Facultaire Studentenraad (FSR) van de rechtenfaculteit van start gegaan. De raad is er voor alle rechtenstudenten. Loop je ergens tegenaan? Neem dan vooral contact op. ‘Ik hoop studenten te stimuleren om zelf de verandering teweeg te brengen die ze willen en verdienen,’ zegt kersvers raadslid Chiara.

Studentenraad rechten 2021-2022
V.l.n.r. Janne Vrenken, Hollando Bangun, Django Wagenaer, Chiara Zuber, Daniël Kraamwinkel, Roos de Rooij, Samantha Atherton, Ruben Peetam, Alla Moliborg, Vincent Loos. Niet op foto: Tuncay Yazar, Amal Zouin, Mark Sivolap.

Waarom is de raad belangrijk voor jou? 

De Studentenraad behartigt jouw belangen als rechtenstudent. Simpel gezegd controleert en adviseert de raad het bestuur van de faculteit. De raadsleden houden rekening met wat een besluit van het bestuur betekent voor jou als student en vertegenwoordigt hiermee het studentenperspectief. Maar, om een goed verhaal te hebben, heeft de raad input van  medestudenten nodig. Neem daarom contact op met de raad als je vragen of problemen hebt.

Rechtenstudent Janne
Copyright: Thomas Griffith Owens
Ik ben verrast over hoe leuk medezeggenschap eigenlijk is! Na 2 maanden heb ik al meer geleerd dan ik ooit voor mogelijk had gehouden FSR-raadslid Janne

Aandachtspunten 2021-2022 

Dit jaar ligt de focus van de Studentenraad van de rechtenfaculteit op: 

  • het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs, bijvoorbeeld in verband met de coronamaatregelen;  
  • de mentale gezondheid van studenten en de toegankelijkheid van faciliteiten op dat gebied; 
  • de vernieuwing van het bachelorprogramma; 
  • de renovatie van de stilteruimte; 
  • het verbeteren en uitvoeren van het duurzaamheidsbeleid.  
Toetsenbord

Neem contact op 

Heb je zelf een idee over iets wat de Studentenraad op kan pakken? Of loop je ergens tegenaan? Laat het weten! Voeg de raad toe op WhatsApp (+31 20 525 34 46), kijk op Canvas of stuur een mail naar fsr-fdr@uva.nl.