Switch to English

Op 20 september heeft Bea Hajek de M.H. Bregstein scriptieprijs ontvangen voor haar scriptie over European Private Law. Boris Stalpers ontving de tweede prijs, de derde prijs ging naar Thomas Schoemacher. De jury was onder de indruk van de diepgang van de analyse van de scriptie van Bea en van de juridisch-wetenschappelijke stijl.

Deelnemers M.H. Bregstein scriptieprijs met bos bloemen
Bea Hajek neemt scriptieprijs in ontvangst via Zoom.

Maandag 20 september vond de uitreiking van de M.H. Bregstein Scriptieprijs 2019 plaats. Deze scriptieprijs wordt toegekend aan de beste privaatrechtelijke scriptie aan de Universiteit van Amsterdam. Bea Hajek won de eerste prijs met haar scriptie over Europees privaatrecht: Online Platform Service Providers on Platform 9¾ –  A Call for an Update of the Unfair Contract Terms Directive. De jury was onder de indruk van de omvang en diepgang van de analyse van de scriptie, en van de juridisch-wetenschappelijke stijl. Bea ontving de prijs via Zoom vanaf haar adres in het buitenland.

Boris Stalpers ontving de tweede prijs met zijn scriptie over de vervagende lijn tussen gokken en gamen. Thomas Schoemacher schreef zijn scriptie over de oplossing voor de ineffectiviteit van de grensoverschrijdende Peeters/Gatzen-vordering en won de derde prijs.

Jury

De jury bestond uit Edgar du Perron (Hoge Raad en Universiteit van Amsterdam), Ruth de Bock (Advocaat-Generaal Hoge Raad en Universiteit van Amsterdam) en Irene Groenland (Universiteit van Amsterdam).