Switch to English

Het UvA-team heeft de kwartfinales van de 2021 Herbert Smith Freehills Competition Law Moot Court bereikt. In totaal waren er 39 deelnemende teams vanuit de hele wereld. Het team werd in de kwartfinales nipt verslagen door de uiteindelijke finalist.

Team van UvA studenten
V.l.n.r.: Milo Mistrangelo, Fleur de Wit, Thomas Buge, Luca Dalla Giacoma

Het UvA-team bestaat uit studenten van de mastertrack European Competition Law and Regulation: Thomas Buge, Luca Dalla Giacoma, Milo Mistrangelo and Fleur de Wit.

De Herbert Smith Freehills Competition Law Moot wordt georganiseerd door King's College London. De fictieve zaak van dit jaar betrof een app-store voor mobiele telefoons. Er werden schriftelijke pleidooien ingediend door 39 universiteiten van over de hele wereld. Het UvA-team behoorde bij de twaalf beste teams en mocht deelnemen aan de mondelinge rondes op 18 en 19 juni. Vanwege covid-19 vond deze finale online plaats. Door op de eerste dag beide wedstrijden te winnen, werden onze studenten eerste in hun groep. Op de tweede dag werd het team in de kwartfinales nipt verslagen door een uiteindelijke finalist.

We zijn allemaal ontzettend trots op onze prestatie. Naast de vele uren die we hebben besteed aan schrijven en oefenen, hebben we ook veel plezier gehad met elkaar. Al met al een zeer gedenkwaardige ervaring. Fleur de Wit

Het team werd begeleid door Jan Broulík (Assistant Professor in European Law) en Mia Monas (ex-student van de master track).