Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Elk semester meld je je tijdens de aanmeldperiode aan voor vakken. Deze vakaanmelding heb je nodig om onderwijs te kunnen volgen. Met een vakaanmelding ben je ook meteen aangemeld voor het tentamen, de herkansing en de Canvaspagina van het vak.

 • Bachelorvakaanmelding semester 1, blok 3 en semester 2, blok 1 - 2021-2022

  De vakaanmelding voor de bachelors Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht zal dit keer plaatsvinden via een nieuw systeem genaamd GLASS. Deze opleidingen doen namelijk mee aan een pilot. 

  Let op, het aanmelden in GLASS zal binnen een andere periode zijn dan gebruikelijk: van donderdag 25 november 10:00 uur tot dinsdag 30 november 23:59 uur.  

  Tijdens deze periode geef je aan welke vakken je in semester 1, blok 3 en semester 2, blok 1 wilt volgen. Het kiezen van werkgroepen is niet langer nodig, wel kun je tijdsvoorkeuren doorgeven. Omdat met GLASS de wie het eerst komt, het eerst maalt gedachte vervalt, maakt het niet uit op welk moment je je binnen bovengenoemde periode aanmeldt.  

  Op 3 december zie je per vak in welke werkgroep je bent geplaatst en kun je het rooster bekijken. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met een studeerbaar rooster en jouw doorgegeven tijdsvoorkeuren. 

  Stappenplan vakaanmelding GLASS

  Stap 1: Zoek je vak in de Studiegids

  Ga naar de studiegids, zoek het vak op waarvoor je je wilt aanmelden en kies 'Toevoegen aan vakaanmelding' 

  Stap 2: Login met je UvAnetID

  Je wordt doorgestuurd naar GLASS, log daar in met je UvAnetID. 

  Stap 3: Voeg je vak toe en kies eventueel je onderwijsvorm 

  Je krijgt een pop-up die aangeeft of het vak open staat voor aanmelding. Zo ja, dan kies je om het vak toe te voegen aan de vakaanmelding.

  Wil je deelnemen aan het tentamen, zonder deelname aan het onderwijs?  Kies dan (indien beschikbaar) voor de optie ‘Tentamen geen onderwijs (TGOW)' en bevestig je keuze.

  Het vak verschijnt in de kolom 'Vakaanmelding'. 

  Stap 4: Herhaal voor alle vakken en controleer je aanmelding

  Herhaal deze stappen voor alle vakken waarvoor je je wilt aanmelden. Controleer of al je vakken in de kolom ‘Vakaanmelding’ staan.

  Stap 5: Geef eventueel een tijdsvoorkeur op

  Je kunt met behulp van het klok-icoontje in de vakaanmelding-kolom maximaal 2 dagdelen aangeven wanneer je liever geen onderwijs zou willen volgen. Bij het indelen wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. 

  Stap 6: Bekijk je werkgroepen

  Je aanmelding voor de vakken zal op 3 december worden verwerkt. Je ontvangt een e-mail wanneer de verwerking klaar is. Kijk dan in GLASS om te zien in welke werkgroep je bent geplaatst. 

  Download hier het stappenplan inclusief screenshots.

  Afmelden voor vakken in GLASS gaat door een vak waarvoor je bent aangemeld aan te klikken en in het venster dat opent op de afmeldknop te drukken. 

  Heb je nog vragen over GLASS? Vul dan dit formulier in. 

 • Mastervakaanmelding semester 2, blok 1, 2 en 3 - 2021-2022

  De vakaanmelding voor semester 2, blok 1, 2 en 3 vindt plaats van dinsdag 7 december, 08:00 uur tot dinsdag 21 december, 13:00 uur. Zorg dat je er vroeg bij bent als je een voorkeur voor een bepaalde werkgroep hebt.

  Let op: wil je meedoen aan één van de Amsterdam Law Clinics? De deadline om je hiervoor aan te melden is 14 november, 23:00 uur.

  Stappenplan mastervakaanmelding semester 2, blok 1, 2 en 3

  Stap 1: Kies je vakken

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken. 

  Stap 2: Voeg je vakken toe aan de Planner

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

  Stap 3: Bekijk je rooster

  Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via 'Toon rooster'. Stel een rooster samen met de werkgroepen van jouw voorkeur. Zorg dat je overlap tussen colleges en tentamens van verschillende vakken voorkomt.

  Kijk voor meer informatie en een instructiefilmpje over het rooster in de A-Z-lijst onder Rooster.

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding

  Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

  Let op: Sommige vakken bieden ook de werkgroep TGOW (tentamen geen onderwijs) aan. Deze werkgroep kies je alleen wanneer je het vak door middel van zelfstudie wilt volgen.

  Zijn alle werkgroepen vol tijdens de vakaanmeldperiode? Meld je dan aan voor werkgroep Y. Ga naar meer informatie over werkgroep Y.

  Stap 5: Controleer je vakaanmelding

  Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Werkgroep Y (wachtlijst)

  Verplichte vakken: op tijd aanmelden = plaats in onderwijs

  Als je je aanmeldt tijdens de vakaanmelding, heb je gegarandeerd een plaats in het onderwijs voor verplichte vakken en dit geldt ook voor keuzevakken zonder maximum aantal deelnemers die onderdeel zijn van je opleiding.

  Zijn alle werkgroepen vol tijdens de vakaanmeldperiode? Meld je dan aan voor werkgroep Y. Dit is een wachtlijst. Heb je je aangemeld voor werkgroep Y, dan krijg je gegarandeerd een plaats in het onderwijs. Werkgroep Y gaat open zodra alle werkgroepen vol zijn. Dit wordt regelmatig gecontroleerd. Staat de wachtlijst nog niet open? Probeer het dan later op de dag nogmaals.

  Heb je je aangemeld voor werkgroep Y? Dan word je uiterlijk een week voor de start van het vak ingedeeld in een werkgroep. Onder het tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' op uva.nl/vakaanmelden kun je zien in welke werkgroep je bent ingedeeld.

  Keuzevakken met een maximum aantal deelnemers

  Voor enkele keuzevakken geldt een maximaal aantal deelnemers. Dit wordt vermeld in de vakbeschrijving in de Studiegids. Voor deze vakken wordt geen werkgroep Y geopend.

 • Afmelden voor vakken

  Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Je geeft een medestudent dan de kans om het vak te volgen.

  Bachelor studenten

  Afmelden voor vakken in GLASS gaat door een vak waarvoor je bent aangemeld aan te klikken en in het venster dat opent op de afmeldknop te drukken. 

  Master studenten

  Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.

   

 • Vragen?

  Vragen?

  Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen of jouw vraag al eerder gesteld is. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met de Onderwijsbalie.