Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Tweedejaars bachelorstudenten

In het tweede studiejaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid zit een gebonden keuzeruimte. Dit houdt in dat je uit 3 gebonden keuzevakken moet kiezen: Arbeidsrecht, Informatierecht of Moot court.

Keuzevakken jaar 2

Tijdens de vakaanmelding kies je voor één van de drie keuzevakken (Arbeidsrecht, Informatierecht en Moot court). Indien je je voor meer keuzevakken aanmeldt, word je door GLASS in één vak ingedeeld (het vak waar nog de meeste ruimte is).

Bij het vak Moot court is er niet onbeperkt plek. Als er meer aanmeldingen zijn dan waar er capaciteit voor is, zal er geloot worden. Indien na afloop van ronde 1 blijkt dat je niet bent ingeloot voor de Moot court, dan kun je tijdens ronde 2 direct een ander keuzevak toevoegen in GLASS. Na afloop van ronde 2 zal dit vak worden toegevoegd aan je rooster.

Toplunch keuzevakken jaar 2

Wil je meer weten over de inhoud van de keuzevakken? Bekijk dan de PowerPoint-presentatie van de TopLunch over de keuzevakken.

Personen- en Familierecht

Moet je het vak Personen- en Familierecht uit jaar 1 nog volgen? Met het oog op de studielast (12 EC) en mogelijk overlap in het rooster is het niet goed mogelijk om zowel dit vak als één van de gebonden keuzevakken te volgen. We raden je daarom aan hierin een keuze te maken. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met een studieadviseur.