Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Aangepast beleid vak Stage/Internship

Vanwege de Coronacrisis is er een aangepast beleid opgesteld voor studenten die het mastervak ‘Stage/Internship’ volgen en/of een stage hebben gepland.

Vanwege de maatregelen die worden genomen ter bestrijding van het coronavirus (COVID-19) gelden de volgende extra bepalingen:
- Stagelopen is op eigen risico. Er kunnen veranderingen optreden in de maatregelen ter bestrijding van COVID-19 waardoor stagelopen op locatie niet langer mogelijk is. Wanneer je daardoor niet aan het minimale uren op stage op locatie komt (140 uur), voldoe je niet aan de eisen om studiepunten te krijgen voor je stage.  
- Stages in het buitenland worden ten zeerste ontraden. Toestemming kan alleen worden verleend indien er sprake is van een positief reisadvies voor het betreffende land waar de stage plaatsvindt (code groen of geel) en er binnen het betreffende land geen nadere binnenlandse restricties op reisbewegingen van kracht zijn. Als je bent terug gegaan naar het land van je herkomst met code oranje (en deze code oranje uitsluitend geldt in verband met COVID-19 maatregelen) en je in je woonplaats een stage of onderzoeksproject hebt gevonden, kan toestemming worden verleend mits je aannemelijk kunt maken dat de reisbewegingen of werkzaamheden niet conflicteren met lokale COVID-19 regelgeving. Toestemming voor buitenlandse stages kan enkel worden verleend na overleg over de mogelijke consequenties en nadat je de UvA expliciet hebt gevrijwaard van de zorgplicht en alle mogelijke schade en claims van derden. De UvA kan namelijk in de voornoemde gevallen niet aan haar zorgplicht voldoen.