Schakelprogramma's

Veelgestelde vragen Civiel-effect programma

Hier vind je de veelgestelde vragen over het Civiel- effectprogramma met antwoorden.

Toelating

• Wat zijn de vereisten voor deelname aan het Civiel-effectprogramma?

Als je beschikt over een diploma van de bachelor PPLE of Liberal Arts and Sciences van de UvA en daarbinnen de major Law hebt gevolgd, dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om het civiel-effect-programma (in de vorm van een verkorte bachelor) te volgen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Op deze pagina vind je de volledige lijst van vereisten.

• Welke vakken moet ik volgen?

Je volgt 10 vakken uit het bachelorprogramma Rechtsgeleerdheid voor in totaal 60 EC. Dit bestaat uit 9 verplichte vakken en 1 keuzevak (ondernemingsrecht of insolventierecht & zekerheid). Op deze pagina vind je het volledige overzicht van de vakken.

• Hoe meld ik me aan voor het Civiel-effectprogramma?

Het Civiel-effectprogramma start elk jaar in september. Je meldt je aan, via Studielink, voor de bachelor Rechtsgeleerdheid (als voltijd student, niet als schakelstudent). Vervolgens dien je het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen.  Het inschrijfformulier  staat op deze pagina onder “Inschrijven voor het civiel-effectprogramma”. Tevens dien je je scriptie (van PPLE of AUC) ter beoordeling op te sturen naar de Examencommissie FdR. Als je voldoet aan alle eisen van het programma, word je officieel aangemeld.

Vakken & Tentamens

• Moet ik mezelf aanmelden voor vakken?

Nee, de faculteit meldt je aan voor de vakken. Je zit altijd samen met je medestudenten van het civiel effect programma in een werkgroep, soms in combinatie met (Honours) studenten van de FdR.

• Moet ik mezelf aanmelden voor tentamens/herkansingen?

Als je bent aangemeld voor het vak, dan ben je ook automatisch aangemeld voor het tentamen. Als je het tentamen onverhoopt niet haalt, dan word je ook automatisch aangemeld voor de herkansing. Maak je het tentamen niet (of wil je een voldoende herkansen) dan moet je je wel zelf aanmelden voor de herkansing. Op deze pagina vind je meer informatie over aanmelden voor tentamens/herkansingen.

Afstuderen en verder

• Moet ik het Civiel-effectprogramma in één jaar halen?

Nee. Behaalde resultaten van een bachelorvak blijven 10 jaar geldig en zullen niet na één jaar vervallen. Je moet je wel elk jaar herinschrijven voor de bachelor Rechtsgeleerdheid via Studielink en je wordt alleen in het eerste jaar aangemeld voor de vakken. Doe je langer dan 1 jaar over het programma, dan moet je je voor je resterende vakken zelf aanmelden. Heb je vragen over je studieplanning, neem dan contact op de studieadviseurs.

• Hoe vraag ik mijn diploma aan?

Je kunt je diploma al aanvragen wanneer je nog wacht op het laatste cijfer of de registratie hiervan in SIS voor het Civiel-effectprogramma. Zo kan de afdeling Diplomering alvast beginnen met controleren of je aan alle eisen van het Civiel-effectprogramma hebt voldaan.Op deze pagina staat uitgelegd hoe je het diploma aanvraagt. Zorg ervoor dat je bij je aanvraag aangeeft dat je het civiel effect programma hebt gevolgd.

• Kan ik ook een master aan een andere universiteit volgen?

In beginsel kan dit wel, echter, wij garanderen enkel civiel effect bij het behalen van het civiel effect programma in combinatie met een juridische master (de specifieke masters die aansluiten op het programma) aan de UvA. Een andere universiteit kan wellicht anders oordelen over het civiel effect programma en vereisen dat je nog aanvullende vakken behaald. Zorg er voor dat je je altijd goed laat informeren door de betreffende universiteit voordat je aan een master gaat beginnen om er zeker van te zijn dat je civiel effect kan behalen.