Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Nieuwe masterstudent

Nieuwe masterstudent

Welkom aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Ga je aan een juridische masteropleiding beginnen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Hier lees je alles over de gevolgen van de coronacrisis voor het onderwijs in collegejaar 2020-2021, je inschrijving, toelating en de onderwijsintroductie. Zodra de gegevens beschikbaar zijn vind je hier ook specifieke informatie over jouw masteropleiding.

 • Gevolgen van de coronacrisis voor collegejaar 2020-2021

  Het onderwijs in het collegejaar 2020-2021 start volgens planning op 31 augustus. In het eerste blok zal het onderwijs grotendeels online en gedeeltelijk op locatie worden gegeven in gebouw REC A op de Roeterseilandcampus. De opleiding volgt zoveel mogelijk de structuur die er ook zonder de beperkte inzetbaarheid van onderwijsruimtes is. Daarbij houden we natuurlijk wel rekening met het feit dat online studeren een andere ervaring is. Hoorcolleges volg je voornamelijk online, bijvoorbeeld via een serie kortere opnames of ‘live’ via video conferencing tools zoals Zoom. 

  Werkgroepen en seminars waarin je zelf aan de slag gaat in interactie met medestudenten en docenten vinden ook voor een groot deel online plaats. De specifieke vorm is afhankelijk van je opleiding/track en de vakken die je volgt. Je werkt bijvoorbeeld ‘real time’ aan opdrachten in groepjes, maar ook samen of zelfstandig op zelfgekozen momenten. Elk vak wordt zo aangepast aan de omstandigheden dat we binnen de mogelijkheden zorgen voor optimale studeerbaarheid. 

  Elke masteropleiding biedt ook geregeld activiteiten op de campus aan. De inhoud verschilt per opleiding, denk bijvoorbeeld aan kleinschalige werkgroepen, vaardighedenonderwijs, gastcolleges of bijeenkomsten samen met alle studenten van je master. Op deze manier zorgen we ervoor dat je je medestudenten en docenten ook offline leert kennen.

  Bij het onderwijs maken we intensief gebruik van de elektronische leeromgeving Canvas met daarin geïntegreerde video conferencing tools. Je dient dan ook de beschikking te hebben over een laptop/computer, voorzien van microfoon en (web)camera en een stabiele internetverbinding.

 • Rooster en vakaanmelding

  Rooster & vakaanmelding
  In de komende periode wordt verder gewerkt aan het maken van de roosters – een puzzel waarbij de capaciteit van de onderwijsruimtes, gangen, de in- en uitstroom door deuren en liften, maar ook OV-knooppunten zoals het metrostation Weesperplein meespelen. Onderwijsactiviteiten vinden plaats tussen 09.00 en 20.00 uur op werkdagen, met incidenteel wellicht een bijeenkomst tot 22.00 uur. Informatie over de roosters is in de laatste helft van augustus bekend.

  Van 7 tot 17 juli 13:00 uur dien je je aan te melden voor de vakken van het eerste semester (voor de meeste masters/tracks). Degenen voor wie dat van toepassing is, ontvangen hierover deze week een mail.

 • Aanmelding onderwijs

  Meld jezelf tussen dinsdag 7 juli (13.00 uur) en donderdag 17 juli (13.00 uur) aan voor het onderwijs.

  • Lees eerst het stappenplan.
  • Zoek in de digitale Studiegids het studieschema op van je master.
  • Kijk welke verplichte vakken je moet volgen in het eerste semester.
  • Kies de keuzevakken die je wilt volgen in het eerste semester.
  • In het rooster kun je zien wanneer het onderwijs plaatsvindt.

  Let op: wil je meedoen aan één van de Amsterdam Law Clinics? De deadline om je hiervoor aan te melden is 19 juni. 

 • Onderwijsintroductie

  Introductiedag van je opleiding

  Het verbod op grootschalige evenementen als gevolg van de coronacrisisuitbraak is verlengd tot 1 september. De UvA volgt hierin de richtlijnen van de overheid, wat helaas ook betekent dat de onderwijsintroductiedag voor jouw studie die gepland stond op donderdag 27 augustus 2020 niet fysiek zal kunnen plaatsvinden. Om je toch goed voor te bereiden op het studeren aan de UvA en de inhoud van je studieprogramma, zullen we een online versie van het introductieprogramma aanbieden.

  We werken hard om dit programma vorm te geven en zodra er meer informatie bekend is over de invulling zal dat onder andere op deze website te lezen zijn.

 • Masterscriptie

  Inschrijven voor de masterscriptie is mogelijk vanaf 7 juli tot en met 30 november 2020 (zie aanmelding onderwijs hierboven).

 • Studiemateriaal

  Als je voor de vakken bent aangemeld, heb je vanaf uiterlijk twee weken voor de start van het onderwijsblok toegang tot de Canvaspagina van de vakken. Hier vind alle belangrijke informatie van het vak, waaronder het voorgeschreven studiemateriaal. De boeken zijn verkrijgbaar in de boekhandel of bij de studievereniging JFAS (korting op studieboeken voor leden). Je JFAS-lidmaatschap kun je tegelijkertijd regelen met je eerste bestelling van studieboeken via de e-shop op de site van de JFAS. De syllabi die de faculteit zelf uitgeeft kun je online bestellen.

Master studente Fdr balie