Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Nieuwe masterstudent

Welkom aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Ga je aan een juridische masteropleiding beginnen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Hier lees je alles over de gevolgen van de coronacrisis voor het onderwijs, je inschrijving, toelating en de onderwijsintroductie.

 • Gevolgen van de coronacrisis voor collegejaar 2021-2022

  Wij begrijpen dat je je zorgen maakt over de aanhoudende situatie met betrekking tot het coronavirus, in aanloop naar het nieuwe studiejaar 2021-2022. Ons uitgangspunt is dat we in studiejaar 2021/2022 al het onderwijs op de campus aanbieden, zonder beperkingen. We willen heel graag weer terug naar de campus, naar fysiek onderwijs en elkaar ontmoeten. 

  Ervan uitgaande dat we weer op de campus kunnen lesgeven, bieden we geen mogelijkheid om de studie online te volgen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Als de situatie daarom vraagt zullen we naar een scenario van (gedeeltelijk) online onderwijs gaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we die op onze website plaatsen.

 • Aanmelding onderwijs

  Meld jezelf tussen dinsdag 6 juli 13:00 uur en donderdag 15 juli 13:00 uur aan voor het onderwijs van semester 1 van academisch jaar 2021-2022.

  • Lees eerst het stappenplan
  • Zoek in de digitale Studiegids het studieschema op van je master.
  • Kijk welke verplichte vakken je moet volgen in het eerste semester.
  • Kies de keuzevakken die je wilt volgen in het eerste semester.
  • In het rooster kun je zien wanneer het onderwijs plaatsvindt.

  Let op: wil je meedoen aan één van de Amsterdam Law Clinics? De deadline om je hiervoor aan te melden is 18 juni.

  Alle informatie over wanneer en hoe je je kunt aanmelden voor het onderwijs kun je vinden op deze pagina.

   

   

 • Roosters

  Je kunt de voorlopige roosters bekijken via roosters.uva.nlLet op: de roosters zijn onder voorbehoud. 

  Kies bij ‘rooster toevoegen’ voor het programma dat jij gaat volgen. Wanneer er een zaalnummer bij de onderwijsactiviteit staat, betekent dit dat het onderwijs op locatie plaatsvindt. Bij een koptelefoon-icoontje wordt het onderwijs (ook) online aangeboden.

  Met vragen kun je terecht bij de Onderwijsbalie.

 • Masterscriptie

  Inschrijven voor de masterscriptie is mogelijk vanaf 1 december tot en met 30 april (zie aanmelding onderwijs hierboven).

 • Studiemateriaal

  Als je voor de vakken bent aangemeld, heb je vanaf uiterlijk twee weken voor de start van het onderwijsblok toegang tot de Canvaspagina van de vakken. Hier vind alle belangrijke informatie van het vak, waaronder het voorgeschreven studiemateriaal. De boeken zijn verkrijgbaar in de boekhandel of bij de studievereniging JFAS (korting op studieboeken voor leden). Je JFAS-lidmaatschap kun je tegelijkertijd regelen met je eerste bestelling van studieboeken via de e-shop op de site van de JFAS. De syllabi die de faculteit zelf uitgeeft kun je online bestellen.

Master studente Fdr balie