Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Dubbele rechtenmaster

Dubbele rechtenmaster

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Het is mogelijk om twee juridische masters tegelijkertijd te volgen. Op deze pagina vind je meer informatie over het combineren van twee masteropleidingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Hoeveel overlap mag er zijn tussen twee masters?

Bij het behalen van een tweede (of volgend) masterdiploma aan de faculteit kunnen onderdelen die deel uitmaken van een eerder uitgereikt masterdiploma slechts tot een maximum van 12 EC in het tweede diploma opgenomen worden. Ieder diploma dient voor minimaal 48 EC uit unieke onderdelen te bestaan. Als er meer dan 12 EC aan verplichte onderdelen in de programma’s van beide diploma’s voorkomen, dan zullen voor het meerdere, vervangende onderdelen met succes moeten worden afgelegd die, naar het oordeel van de Examencommissie, voldoende raakvlak vertonen met de inhoud van het betreffende diploma.

Zie verder art. B-4.8 lid 2 van de OER Masteropleidingen

Volg je twee tracks van één master?

Dan gelden dezelfde vereisten van overlap als bij een dubbele master. Let wel:

Bij twee tracks, krijg je niet twee diploma’s maar één diploma met vermelding van de twee tracks op het diplomasupplement. Je vraagt dan wel pas het diploma aan wanneer beide tracks zijn voltooid. Wanneer je het diploma al aanvraagt terwijl je één track nog niet hebt afgerond, kun je later pas een verzoek tot een cijferlijst doen van de behaalde vakken van de tweede track.

Gerelateerde onderwerpen

Contact            

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met de Onderwijsbalie.