Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Dubbele rechtenbachelor

Dubbele rechtenbachelor

Het is mogelijk om zowel de bachelor Rechtsgeleerdheid als de bachelor Fiscaal recht te volgen aan de UvA. Op deze pagina vind je meer informatie over het combineren van twee rechtenbachelors.

Twee diploma's in hoes met tekst Alumni
 • Hoeveel overlap mag er zijn tussen de twee bachelors?

  Je mag maximaal 120 EC aan vakken die deel uitmaken van je 1e bachelordiploma opnemen in het 2e diploma. Zijn er meer dan 120 EC aan verplichte vakken die in de programma’s van beide diploma’s voorkomen, dan zullen voor het meerdere, vervangende vakken moeten worden afgelegd.

  Anders gezegd: het 2e bachelordiploma moet dus minimaal 60 EC aan ‘unieke’ vakken bevatten die niet reeds nodig zijn/waren voor het behalen van het andere bachelordiploma. De studielast voor beide diploma’s bij elkaar komt dan op 240 EC (120 EC + 2 X 60 EC).

 • Welke vervangende vakken kan ik kiezen om aan 240 EC te komen?

  Bij de combinatie Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht mag het totaal aantal keuzevakken (d.w.z. voor beide bachelordiploma’s samen, dus niet per diploma) voor maximaal 30 EC  uit niet-juridische keuzevakken bestaan.

  Als vervangende vakken kun je kiezen uit de volgende vakken, mits deze niet reeds zijn/worden gebruikt voor een ander universitair diploma:

  • Een of meerdere juridische minors (met uitzondering van de minor Fiscaal recht) van de FdR of losse onderdelen daarvan.
  • Juridische vakken van een andere Nederlandse of buitenlandse universiteit (geen inhoudelijk overlap met het verplichte deel).
  • Niet-juridische vakken van een Nederlandse of buitenlandse universiteit, die raakvlak vertonen met (minimaal) een van beide rechtenopleidingen (geen inhoudelijk overlap met het verplichte deel).

  Voor keuzevakken die niet standaard in je studieplan staan, is goedkeuring van de Examencommissie vereist.

Gerelateerde onderwerpen

Contact

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met de Onderwijsbalie.