Afgelopen week zijn 1033 stemmen uitgebracht door studenten en medewerkers van de UvA. Hieronder lees je welke 5 ideeën de meeste stemmen hebben behaald en daarmee een finaleplaats hebben bemachtigd.

De vijf plannen die doorgaan naar de finale:

1. "Everything is some kind of plot, man": A Critical Perspective on Conspiracy Theories (1146 punten) van Leonie von Platen,
bachelorstudent Politics, Psychology, Law & Economics;

2. Decolonising our Future: Creating Solutions to Protect and Sustain the World (786 punten) van Sara, Clara, Laura & Chris,
Research Master studenten International Development;

3. Managing your Finances (781 punten) van Andra Huidu,
pre-masterstudent Communication Science;

4. Conflict, Peace and Me (625 punten), van Henry Kurze,
bachelorstudent Politics, Psychology, Law & Economics;

5. Corporate Autocracies & the Internet (603 punten), van Barbora Bromová, bachelorstudent Politics, Psychology, Law & Economics.

Lees de uitgebreide beschrijvingen van de ideeën hier terug

De vijf plannen die helaas niet door zijn naar de finale:

1. Patents, Power and Public Health: Access to Medicines in an Interdisciplinary Perspective (547 punten) van Sarai Keestra;
  2. Sustain the Chain (475 punten) van Jesse Kommandeur & Wouter Knibbe;
  3. Decolonising Yoga: Prospects for a Better Humanity (437 punten) van Gionata Bouché;
  4. Another Type of Social Inclusion within the University Space (429 punten) van Alina-Mihaela Olareanu & Ionita Irina-Maria;
  5. Thinking "Modernity" through Eight Everyday Objects (369 punten) van Kristina Papadopoulou.

De finale

Tijdens de live finale op donderdag 25 november van 17:00 – 19:00 uur bepaalt de jury welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. Het winnende vak wordt samen met de student door het IIS verder ontwikkeld en volgend jaar aangeboden als UvA-breed keuzevak.