Met ingang van 15 juli opent de UvA een extern meldpunt voor ongewenst gedrag.

In de werk- en studeeromgeving van de UvA moet sociale veiligheid een vaste waarde zijn. We willen dat iedereen erop kan vertrouwen dat meldingen van ongewenst gedrag serieus worden genomen en worden onderzocht. Misstanden maken duidelijk dat er extra aandacht nodig is voor goede afhandeling van meldingen en dat de mogelijkheden waarop ongewenst gedrag kan worden gemeld moeten worden uitgebreid. Er lopen momenteel inventarisaties van de afhandeling van meldingen en klachten, en een onderzoek waaruit in het najaar aanbevelingen volgen voor versterking van de sociale veiligheid aan de UvA.

In de tussentijd wil de UvA een extra mogelijkheid bieden aan medewerkers en studenten voor wie de bestaande middelen geen afdoende oplossing bieden. Daarom opent de UvA met ingang van 15 juli a.s. een tijdelijk extern meldpunt ongewenst gedrag dat geopend zal blijven tot 1 januari 2021.

De voorbereidingen voor de inrichting van dit externe meldpunt worden deze week afgerond. In de nieuwsbrieven voor medewerkers en studenten van 8 juli volgt meer informatie over het meldpunt.