Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het kabinet heeft nieuwe versoepelingen aangekondigd. Mondkapjes mogen nu af als je zit én 1,5 meter afstand kan houden en er zijn nieuwe regels rondom quarantaine en horeca. In deze update zetten we op een rij wat dit betekent voor de UvA.

Mondkapjes

De mondkapjesplicht is iets versoepeld. Vanaf nu mag je het kapje af doen als je zit en je 1,5 meter afstand kan houden. Draag het mondkapje wel op de plekken waar dat moet. Voor jezelf, maar ook voor een ander. Iedereen moet zich veilig voelen op de campus. Help elkaar daarbij. Weet je even niet meer wanneer het mondkapje op moet en af mag? Kijk dan op deze pagina voor de meest actuele informatie.  

Quarantaineregels

Ook de quarantaineregels zijn iets versoepeld. In het bijzonder voor mensen met een essentieel beroep. Twijfel je of je in quarantaine moet? Doe dan de quarantainecheck van de Rijksoverheid. Hier staan ook alle uitzonderingen in verwerkt.  

CREA en Allard Pierson

Horeca mogen open tot 22.00 uur. Dat betekent dat het CREA en Allard Pierson ook weer open mogen. Meer informatie vind je op de website van CREA en Allard Pierson.

Basisregels steeds belangrijker 

Met nieuwe versoepelingen is het steeds belangrijker dat je de basisregels volgt. Hier staan ze allemaal nog eens op een rij. 

Moeilijke periode

Er is steeds meer mogelijk. Maar voor veel studenten en medewerkers is en blijft de coronacrisis een moeilijke periode die stress, ongemak en eenzaamheid veroorzaakt nog langer duurt. Daarom vragen we iedereen om oog voor elkaar te blijven houden. Heb je een medestudent of collega die er doorheen zit, bel elkaar dan op, spreek met elkaar af of wijs op de verschillende initiatieven en mogelijkheden die de UvA biedt voor ondersteuning in deze periode.  

Bekijk het overzicht voor studenten
Bekijk hier het overzicht met informatie over thuiswerk(faciliteiten) en hulp voor medewerkers. 

Meer informatie

De regels rondom mondkapjes worden ook bijgehouden op deze pagina. 

Bekijk hier of je naar de campus mag komen en welke richtlijnen momenteel gelden bij een bezoek. De pagina wordt zo snel mogelijk geüpdatet.  

Op deze pagina vind je alle informatie over quarantaine, vaccinaties en wanneer je moet (zelf)testen op een rij.

Bekijk de informatie en veelgestelde vragen (FAQs) op uva.nl/corona of mail naar coronavragen@uva.nl