Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Nationale Studenten Enquête (NSE)

Informatie en evaluatie

Hieronder vind je een paar voorbeelden van verbeteracties die mede naar aanleiding van NSE-resultaten zijn ingezet op het gebied van informatie en evaluatie.

IIS Ronde tafel

Het IIS nodigt alle eerstejaarsstudenten, zowel bij de bachelors als bij de masters, in groepen van maximaal 20 studenten uit om met de opleidingsdirecteur of – coördinator te komen praten over hun studie. Gedurende het jaar komt iedere student een keer aan de beurt. De opleiding verzorgt een lunch (of iets te drinken en iets lekkers, afhankelijk van het tijdstip).

UvA Q-studentrapporten

In de NSE gaven studenten vaak aan dat ze niet tevreden waren met de informatie die ze kregen over de evaluatie van het onderwijs. De UvA heeft als volgt verbetering in deze situatie gebracht. De resultaten van de UvA Q-vakevaluaties gingen altijd al naar docenten, opleidingscommissies en onderwijsdirecteuren. Sinds het begin van dit studiejaar gaan er ook rapporten naar studenten. Deze UvA Q-studentrapporten geven de samengevatte oordelen van de studenten die een vak hebben gevolgd, maar bieden vakcoördinatoren ook de mogelijkheid daar een reactie aan toe te voegen. Studenten kunnen in BlackBoard de evaluatierapporten ophalen en zien wat hun vakcoördinatoren van de evaluatie vonden én vooral: wat ze ermee willen gaan doen.