Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Herinschrijven

Je regelt je herinschrijving en de betaling van je collegegeld eenvoudig in Studielink.

1. Log in met je DigiD in Studielink

Log vanaf 10 mei in met je DigiD in Studielink en controleer je telefoonnummer en e-mailadres. Als er iets is veranderd dan kun je dat hier direct wijzigen. 

2a. Herinschrijven voor het volgende studiejaar

  • Als je je wilt herinschrijven voor het volgende studiejaar ga je naar je To do-lijst en klik op Regel je herinschrijving.  Klik op de volgende pagina op Ja, ik wil me herinschrijven en vervolgens op Bevestigen.

2b. Herinschrijven na een tijdelijke onderbreking

  • Als je verder wilt gaan met je opleiding klik op Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen. Kies een opleiding en selecteer vervolgens bij Start als de optie Hogerejaars wanneer je je inschrijft voor het tweede, derde of vierde jaar van je opleiding.

3 Regel de betaling van je collegegeld

Je herinschrijving is pas compleet als je ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld in Studielink. Dit kan vanaf 12 mei. Je kunt daar kiezen voor automatische incasso van je collegegeld, in één keer of in termijnen. Je kunt daar ook iemand anders machtigen om het collegegeld voor je te betalen. Eind september wordt het bedrag voor de eerste termijn (of het hele bedrag als je daarvoor kiest) automatisch afgeschreven.

Bekijk de collegegeldtarieven

Op uva.nl/betalen vind je meer informatie over de betaling van het collegegeld.

Bewijs van Inschrijving

Als je zowel je herinschrijving als de betaling van je collegegeld hebt geregeld ontvang je per e-mail het Bewijs van Inschrijving.
Je kunt de status van je herinschrijving ook in SIS volgen.

Goed om te weten

  • Je kunt je pas herinschrijven wanneer je aan de BSA-norm van je opleiding hebt voldaan, en nadat het BSA is verwerkt.
  • Pas wanneer je bent ingeschreven, kun je gebruikmaken van de onderwijs- en studentenvoorzieningen en tentamens afleggen.
  • Controleer altijd bij je opleiding of je je apart moet aanmelden voor vakken (de uiterlijke datum van aanmelding voor vakken kan al vóór 1 september of 1 februari liggen).