De UvA volgt – net als alle andere universiteiten – de richtlijnen van het RIVM. Voor mensen uit Noord-Brabant geldt op dit moment een aangescherpte richtlijn.  Om verdere verspreiding van het virus in Noord-Brabant te voorkomen wordt inwoners van Noord-Brabant uit voorzorg geadviseerd om met klachten als verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Kom in dat geval dus ook niet naar de UvA. Als je geen klachten hebt, dan kan je gewoon komen.

Ik heb morgen een toets of een tentamen, ik heb verkoudheidsklachten en/of koorts en ik kom uit Noord-Brabant, wat moet ik dan doen?

Neem voorafgaand aan de toets contact op met de betreffende opleiding. Gezamenlijk gaan we dan bekijken wanneer je de toets / het tentamen kunt inhalen.

En als ik niet uit Noord-Brabant kom?

Dan volg je ook de richtlijnen van het RIVM. Die houden in dat je dan gewoon naar de UvA kan komen, tenzij je recent bent teruggekomen uit een risicogebied, zoals bijvoorbeeld Noord-Italië. Ook daarvoor geldt dat je thuisblijft als je verkoudheidsklachten en/of koorts hebt. Totdat je weer gezond bent. Als je klachten toenemen, neem dan telefonisch contact op met je huisarts.