Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Samen veilig studeren op de Roeterseilandcampus

Naast kleinschalige activiteiten op de campus, blijft thuis studeren de norm. Wanneer je college op de campus hebt of een reservering voor een studieplek, kun je naar de campus komen. Om dit veilig te doen, zijn alle gebouwen en onderwijs- en studieruimtes ingericht op 1,5 meter en houden we ons aan een aantal afspraken. Ook vragen we je om zelf je verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik van de campus.

Bekijk de corona-instructies

Video wordt geladen..

Wat doen wij?

 • We hebben de restaurants geopend

  De restaurants zijn open, maar werken anders dan je gewend bent. Er zijn Grab&Go-punten om wachtrijen zoveel mogelijk te beperken. Voedsel is zoveel mogelijk verpakt.

Contact facilitaire zaken Roeterseilandcampus

Vragen of opmerkingen? Neem contact met servicedesk-fs@uva.nl of ga naar het servicepunt.

Ben je van plan naar een UvA-locatie te gaan? Zo bereid je je voor!

 • Kom alleen als jij en je huisgenoten gezond zijn

  Heb jij of heeft één van je huisgenoten gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, benauwdheidsklachten, lichte hoest, verhoging tot 38 graden Celsius of koorts? Blijf dan thuis.

 • Neem altijd je UvA-collegekaart mee

  Met je collegekaart check je in en uit bij de gebouwen. Zo weten we hoeveel mensen in de gebouwen zijn. Bij het in- en uitchecken wordt alleen geteld, er worden geen persoonsgegevens bewaard. Heb je je pasfoto nog niet geupload of (nog) geen collegekaart? Regel dit nu via MijnUvApas.

Wat doe je op de UvA-campus?

Dit zijn de do's om samen veilig te studeren:

 • Kom op tijd, maar niet te vroeg

  Je bent mooi op tijd en niet te vroeg wanneer je 5 à 10 minuten van tevoren aanwezig bent bij de ruimte waar je moet zijn. Houd rekening met eventuele wachttijd om het gebouw in te komen.

 • Heb je college, verlaat na afloop direct het gebouw

  Verlaat aan het eind van je college direct de gebouwen als je geen vervolgcolleges meer hebt. Blijf niet hangen. Op deze manier kan ander onderwijs ongehinderd doorgaan binnen de RIVM-richtlijnen. 

 • Laat je studieplek na gebruik schoon achter

  Laat geen papieren, etensresten of andere rommel liggen. Schoonmaakmiddelen staan voor je klaar in de werk- en onderwijsruimtes zodat je vooraf je plek kunt schoonmaken, Reinig ook materialen/gereedschappen voor- en achteraf.

 • Volg de aanwijzingen van hosts

  Volg de aanwijzingen van de hosts op en help mee je eigen gezondheid en veiligheid samen met die van studenten en collega’s te bewaken Mochten personen zich niet aan de regels houden, dan doen we daarvan een melding bij de decaan of de directeur.

Veelgestelde vragen

Het je een vraag over studeren op de campus? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen over bijvoorbeeld onderwijs, thuiswerken en -studeren, gebouwen en faciliteiten en over congressen, evenementen en promoties.