Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vakaanmelding

Opleiding Psychologie

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

Aanmeldperiodes

Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiodes voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 1 en 2 van het studiejaar 2021-2022 zijn:
 

Semester

Start aanmeldperiode

Sluiting aanmeldperiode

Semester 1* Vrijdag 11 juni 2021 08:00 Dinsdag 22 juni 2021 13:00
Semester 2 nnb nnb

*De na-aanmelding vindt plaats van donderdag 5 augustus 8.00 tot vrijdag 6 augustus 13.00. Je kunt je dan aan- en afmelden naar aanleiding van bijvoorbeeld herkansingen. Of je alsnog aanmelden als je bent vergeten je tijdens de eerste periode aan te melden.

 

Aanmeldperiodes alle UvA-opleidingen

Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

Stappenplan vakaanmelding

Stap 0: Schrijf je in voor je opleiding in Studielink

Ieder studiejaar start je vakaanmelding met een  (her-)inschrijvingsverzoek voor je opleiding in Studielink. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Na inschrijving via Studielink kan het tot 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken.

Stap 1: Kies je vakken

Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

Stap 2: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 3: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) [of andere werkvormen] aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Stap 4: Controleer je vakaanmelding

Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

Afmelden voor vakken

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’. Afmelden voor vakken kan uiterlijk een week voor het blok start waarin het vak valt.

Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Wanneer je staat aangemeld maar niet deelneemt, ontvang je als resultaat een NAP (Niet Aanwezig met Poging). Bovendien houd je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.