Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding

Opleiding Psychologie

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

Vakaanmelding (Research) Master 

De wijzigingsperiode vakaanmelding voor semester 2 loopt van maandag 17 januari 8:00 tot dinsdag 18 januari 13:00. In tegenstelling tot de Bachelorstudenten, melden masterstudenten zich nog aan via de oude procedure.

  • Klik hier voor het algemene stappenplan van de vakaanmelding.
  • Meer informatie en instructies voor (Research) Masterstudenten van Psychologie vind je hier.

Bachelorvakaanmelding 2021/2022 

De vakaanmelding voor de bachelor Psychologie en de bachelor en masters van Communicatiewetenschap zal dit keer plaatsvinden via een nieuw systeem genaamd GLASS. Deze opleidingen doen namelijk mee aan een pilot. Eerstejaarsstudenten worden door de onderwijsbalie ingeschreven voor de voor hen verplichte vakken.

Instructies voor de vakaanmelding voor de Masters van Psychologie volgen later en maken nog gebruik van het oude systeem.  

Let op: het aanmelden in GLASS zal in een andere periode zijn dan gebruikelijk: de eerste ronde vond plaats van 25 tot 30 november en de tweede ronde van 3 december tot 21 december om 13.00. De derde en laatste ronde vindt plaats van 23 december 2021 tot en met 26 januari 2022 13.00.

Tijdens deze periode geef je je voorkeuren op voor de vakken die je het volgende semester wil volgen. Het kiezen van groepen is niet nodig.  

Voor de derde ronde weet je op 27 januari in welke vakken en groepen je bent geplaatst en kun je het rooster bekijken.   

  1. Ga naar de studiegids, zoek het vak op waarvoor je je wilt aanmelden en kies 'Toevoegen aan vakaanmelding' 
  2. Je wordt doorgestuurd naar GLASS, log daar in. 
  3. Je krijgt een pop-up die aangeeft of het vak open staat voor aanmelding. Zo ja, dan kies je om het toe te voegen aan de vakaanmelding. 
  4. Het vak verschijnt in de kolom 'aanmelding'. 
  5. Voor de derde ronde weet je op 27 januari in welke vakken en groepen je bent geplaatst en kun je het rooster bekijken.    
  6. Je ontvangt een email wanneer de verwerking klaar is. Kijk dan in GLASS om te zien in welke werkgroep je bent geplaatst. 

Optioneel: je kunt met behulp van het klok-icoontje in de aanmelding-kolom maximaal 2 dagdelen aangeven wanneer je liever geen onderwijs zou willen volgen. Bij het indelen wordt daar indien mogelijk rekening mee gehouden. 

Afmelden voor vakken in GLASS gaat door een vak waarvoor je bent aangemeld aan te klikken en in het venster dat opent op de afmeldknop te drukken. 

Heb je nog vragen over GLASS? Vul dan dit formulier in.