Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Sectie PsychologieStudenten (SPS-NIP)

Psychologie Studenteninformatie

Het SPS-NIP, de Sectie Psychologiestudenten, is een onderdeel van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Het NIP is de beroepsvereniging van psychologen met ruim 13.000 leden. Op de UvA representeert het Stedelijk Bestuur het SPS-NIP. Het Stedelijk Bestuur van 2020-2021 stelt zichzelf graag voor.


Daar sta je dan, je hebt de stap gezet en gekozen voor de opleiding Psychologie. Naast jou staan nog 22.000 andere studenten in Nederland die dezelfde keuze hebben gemaakt. Hoe ga jij er achter komen wat de mogelijkheden zijn in het werkveld van de Psychologie en hoe ziet de praktijk er nu eigenlijk uit? En hoe ga je je onderscheiden?

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is de landelijke beroepsvereniging van en voor psychologen met circa 13.000 leden. Het NIP vertegenwoordigt de belangen van alle psychologen in Nederland. Zo zit het NIP geregeld aan tafel bij grote organisaties en het ministerie. Het NIP bestaat uit verschillende soorten secties, deze vertegenwoordigen verschillende beroepsvelden binnen de psychologie. De Sectie Psychologiestudenten (SPS), is een van deze secties en vertegenwoordigt de stem van de psychologiestudent. SPS-NIP bestaat volledig voor en door studenten. Dagelijks zijn wij bezig met belangenbehartiging van psychologiestudenten.  Door middel van goede informatievoorziening willen we kloof tussen de psychologiestudent en het professionele leven verkleinen zo en de student een stap verder helpen naar het werkveld. 

Het SPS-NIP wordt op elke universiteit vertegenwoordigd door een Stedelijk Bestuur. Het SPS-NIP Stedelijk Bestuur UvA bestaat dit jaar uit vijf leden.

Wij gaan met alle plezier ons uiterste best doen om voor jullie de meest indrukwekkende en interessante sprekers te organiseren. Met hen zullen wij lezingen, workshops, trainingen en een Experience Your Future-dag (carrière-evenement) organiseren. Met deze evenementen laten wij jullie meekijken in het werkveld van een psycholoog,  zodat je een beter beeld krijgt van alle interessante en diverse aspecten dat het werkveld te bieden heeft. We gaan je helpen om de volgende stap te zetten in je professionele carrière.

Heb je vragen, tips, ideeën voor activiteiten of wil je gewoon een praatje met ons maken? Wij zijn altijd bereikbaar via onze e-mail of Facebook.

Sophie Bakker

Functie: Voorzitter

Leeftijd: 21

Specialisatie: Klinische ontwikkelingspsychologie

Hi, ik ben Sophie Bakker. Ik ben 21 en dit jaar de voorzitter van het SPS-NIP Stedelijk Bestuur UvA. Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn bachelor en volg ik de specialisatie klinische ontwikkelingspsychologie. In mijn rol als voorzitter, begeleid en overzie ik mijn bestuursgenoten met hun taken en organiseer ik de vergaderingen. Ik ben ook de contactpersoon binnen het bestuur en uiteindelijk de eindverantwoordelijke voor al onze activiteiten en prestaties. Een van de redenen waarom ik heb besloten om mij voor dit bestuur aan te melden is de mogelijkheid om te ontwikkelen. Je komt in contact met zoveel verschillende werkvelden en professionals binnen psychologie, waardoor je vanzelf je eigen kennis en vaardigheden ontwikkelt. En daarnaast is het ook simpelweg erg leuk. Tijdens ons jaar zullen wij jullie in contact brengen met verschillende psychologische werkvelden door onder meer lezingen, workshops, carrièredagen en veel meer te organiseren. Ik kijk er al naar uit om jullie allemaal te ontmoeten. Als jullie ooit vragen hebben, kunnen jullie ons bereiken via onze Facebookpagina of via onze e-mail.

Sofiya Alavidze

Functie: Secretaris

Leeftijd: 25

Specialisatie: Klinische psychologie

Ik ben Sofiya. Ik ben 25 jaar en momenteel ben ik de secretaris van het SPS-NIP Stedelijk Bestuur UvA. Ik zit in het derde jaar van mijn tweede bachelor en volg de specialisatie klinische psychologie. Als secretaris zorg ik ervoor dat alles goed verloopt achter de schermen. Ik lees alle binnenkomende mails, houd onze mailbox georganiseerd en laat het aan mijn bestuursgenoten weten als zij e-mails hebben waar op gereageerd moet worden. Tijdens onze vergaderingen ondersteun ik de voorzitter en maak ik de notulen. Ik ben ook degene die je een herinnering stuurt over onze evenementen als je je aanmeldt. Een van de redenen waarom ik mij heb aangesloten bij dit bestuur is om connecties te maken met mensen die even geïnteresseerd zijn in psychologie als ik, waaronder professionals. Ik ben een internationale student, maar wil wel graag in Nederland blijven om hier te werken. Dit is dus een geweldige mogelijkheid om het psychologische werkveld te leren kennen. Als jullie ooit vragen hebben, schroom niet om mij te contacten via onze Facebook of e-mail.

Anastasia Ovsyannikova

Functie: Penningmeester

Leeftijd: 19

Specialisatie: Klinische ontwikkelingspsychologie

Hi allemaal, ik ben Anastasia Ovsyannikova en ik ben de penningmeester van dit leuke bestuur. Ik ben een 19-jarige internationale student uit Rusland die erg enthousiast is om alles uit mijn tijd hier te behalen. Mijn functie draait om de financiën – ik zorg ervoor dat alle monetaire zaken goed op orde zijn. Ook ben ik verantwoordelijk voor de sponsordeals, waaronder het verkrijgen van goodies en extra leuke dingen voor jullie lieve mensen. Ik besloot om mij aan te melden voor dit bestuur omdat ik meer betrokken wilde zijn bij het verkleinen van het gat tussen het studenten- en professionele leven. Het is erg fijn dat naast het feit dat ik mijzelf hierin kan ontwikkelen, ik ook deze mogelijkheid kan bieden aan mijn medestudenten. Ik vind het fijn om bij te dragen aan jullie kennisontwikkeling en ervaringen. Daarnaast is het natuurlijk een bonus dat er een geweldig team om mij heen staat dat altijd voor je klaar staat. Ik kijk er erg naar uit om veel verschillende activiteiten voor jullie te organiseren.

Daan Overhaart

Functie: PR-Intern

Leeftijd: 23

Specialisatie: Klinische neuropsychologie

Hi iedereen, ik ben Daan Overhaart en ik ben dit jaar de PR-Intern van het SPS-NIP Stedelijk Bestuur UvA. Ik ben een 23-jarige derdejaarsstudent die binnenkort gaat beginnen met de specialisatie klinische neuropsychologie. Als PR-Intern ben ik verantwoordelijk voor al onze promotionele activiteiten. Dit houdt in dat ik al onze online activiteit coördineer, waaronder de Facebookpagina actueel houden en ervoor zorgen dat jullie allemaal op de hoogte zijn van onze evenementen. Ook ontwerp ik alle content die op de Facebookpagina terecht komt. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het verkrijgen van nieuwe leden (dus zorg ervoor dat je snel lid wordt voor veel geweldige voordelen) en het onderhouden van contact met de PR-Functionaris van het Landelijk Bestuur. Ik ben bij het Stedelijk Bestuur gekomen omdat ik, terwijl ik psychologie studeer, besefte dat ik hier geen verdere praktische ervaring mee heb. Het Stedelijk Bestuur leek een geweldige mogelijkheid om praktische en professionele vaardigheden op te doen, die gedurende mijn carrière van pas zullen komen. Daarnaast is het geweldig om zoveel mensen te leren kennen die even enthousiast zijn over psychologie als ik, zowel studenten als professionals. Een bestuursjaar bij SPS-NIP is een fantastische mogelijkheid om zowel praktische als professionele vaardigheden te verkrijgen. Als jullie ooit vragen hebben, neem gerust contact met ons op via onze Facebookpagina of e-mail.

Niklas Zimmermann

Functie: PR-Extern

Leeftijd: 24

Specialisatie: Klinische psychologie

Hallo allemaal, ik ben Niklas Zimmermann, een 24-jarige Zweed en momenteel zit ik in het derde jaar van mijn bachelor. Mijn functie is PR-Extern, wat inhoudt dat ik contact opneem en onderhoud met onze beoogde sprekers. Zo houd ik ze in de loop over onze planning en kan ik hun vragen en wensen communiceren met mijn bestuursgenoten. Als het eenmaal tijd is voor het evenement, ben ik degene die de spreker introduceert en zal ik na afloop van het evenement ook de discussie met de spreker en de deelnemers presideren. Ik besloot om actief lid te worden bij SPS-NIP omdat ik ervan overtuigd ben dat mensen kunnen, en misschien ook zouden moeten, leren van het werkveld psychologie. Ik wil graag deelnemen aan een organisatie die zijn uiterste best doet om precies dat te doen. Ik vind mijn functie erg prettig, aangezien ik veel mogelijkheden heb om direct contact op te nemen met de geweldig interessante professionals die wij kiezen voor onze evenementen. Ik kan er veel van leren, en jullie hopelijk ook. Ik denk dat ik veel kan leren van actief zijn in het Stedelijk Bestuur, zoals hoe het is om samen aan een project te werken en hoe je zo’n project realiseert. Het is een genot om dit proces mee te maken en om er een onderdeel van te zijn.