Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bijvakken volgen bij Psychologie

Bijvakken volgen bij Psychologie

Je wilt een propedeusevak volgen bij Psychologie

Alle studenten die staan ingeschreven bij een instelling voor hoger onderwijs in Nederland kunnen bij Psychologie aan de UvA een propedeusevak volgen.

Voor de propedeusevakken van Psychologie geldt dat ze, met uitzondering van de werkgroepen en Testtheorie en Praktijk, open staan voor aanmelders van andere opleidingen of universiteiten (NB: als je een hbo-opleiding doet dien je minimaal je propedeuse behaald te hebben).

Als je studeert aan een andere onderwijsinstelling dan de UvA dien je eerst een bijvakinschrijving te doen via Studielink. Je krijgt dan een UvA-studentnummer en een UvAnetID. Deze zijn nodig voor een aanmelding bij UvA-vakken.

Aanmelden voor propedeusevakken Psychologie geschiedt via de vakaanmeldapplicatie.

Je wilt een specialisatie / hogerejaars vak volgen bij Psychologie

Om een hogerejaars vak te volgen dien je minimaal 90 EC in je eigen opleiding afgerond te hebben. Ook dien je in veel gevallen  een voorbereidend vak gevolgd te hebben. Dit kan een propedeusevak van Psychologie zijn of een vak dat je bij je eigen opleiding gevolgd hebt dat in lijn is met het vak dat je wilt volgen. Uitzonderingen zijn Sexology en Introduction to Cultural Psychology. 

Voor studenten van buiten de UvA geldt dat ze een bijvakinschrijving nodig hebben via Studielink. Na inschrijving via Studielink ontvang je een UvA-studentnummer, dat heb je nodig voor de inschrijving.

Zorg dat je een cijferlijst bij de hand hebt waaruit blijkt dat je voorbereidende kennis voldoende is.

Meld je vervolgens aan via het volgende formulier:

Formulier

NB: aanmelden via dit formulier is geen automatische plaatsing. Na de vakaanmelding voor Psychologiestudenten wordt gekeken waar er nog plek is. We kunnen je eind januari laten weten of je in het vak van je keuze zit.

Research Mastervakken

Voor Research Master studenten van het IIS en de FMG zijn de Research Mastervakken Psychologie toegankelijk. Wel hebben Psychologie ResMas-studenten voorrang bij plaatsing. Als een vak vol zit plaats jezelf dan op de wachtlijst. Als er plekken vrij komen kan je wellicht alsnog geplaatst worden.