Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Veelgestelde vragen over de start van het studiejaar 2020-2021

Voor bachelor-, premaster en masterstudenten in het domein Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor het onderwijs, en dus ook voor jou als student. Op deze pagina vind je informatie die relevant is voor aankomende en zittende bachelor-, premaster- en masterstudenten in het domein Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

Algemene vragen

 • Welke corona-maatregelen neemt de UvA op de Roeterseilandcampus?

  Naast kleinschalige activiteiten op de campus, blijft thuis studeren de norm. Wanneer je college op de campus hebt of een reservering voor een studieplek, kun je naar de campus komen. Om dit veilig te doen, zijn alle gebouwen en onderwijs- en studieruimtes ingericht op 1,5 meter en houden we ons aan een aantal afspraken. Ook vragen we je om zelf je verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik van de campus.

 • Wat is de status van het BSA voor bachelorstudenten?

  Hieronder vind je de status van het bindend studieadvies van de bacheloropleidingen Pedagogische en Onderwijswetenschappen in het collegejaar 2019-2020.

  Naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus hebben de UvA en de HvA besloten dit collegejaar geen negatief bindend studieadvies uit te brengen. Dit heeft voor POW-studenten andere gevolgen dan voor UPvA-studenten.

  Bachelorstudenten Pedagogische en Onderwijswetenschappen

  • Eerstejaarsstudenten die in het collegejaar 2019-2020 voldoen aan de BSA-norm van 42 EC ontvangen een positief studieadvies. Voor hen verandert er niets.
  • Eerstejaarsstudenten die in het collegejaar 2019-2020 niet voldoen aan de BSA-norm van 42 EC ontvangen allen uitstel van het BSA tot het einde van collegejaar 2020-2021. De BSA-norm blijft voor hen bestaan uit 42 EC aan eerstejaarsvakken. Voor deze studenten verandert er verder wel iets, want volgens de preCorona-norm zouden zij aan het einde van 2020-2021 60 EC  aan eerstejaarsvakken behaald moeten hebben.
  • Studenten die in collegejaar 2018-2019 uitstel hebben ontvangen en in het huidige collegejaar nog geen 60 EC aan eerstejaarsvakken hebben behaald (zoals volgens de preCorona-norm eigenlijk zou moeten), zullen nogmaals uitstel krijgen. Ook voor hen verandert er verder iets, want zij hoeven aan het einde van 2020-2021 geen 60 EC, maar minimaal 42 EC aan eerstejaarsvakken te hebben behaald.

  Bachelorstudenten  Universitaire Pabo van Amsterdam

  • Eerstejaarsstudenten die in het collegejaar 2019-2020 voldoen aan de BSA-norm van 50 EC ontvangen een positief studieadvies. Voor hen verandert er niets.
  • Eerstejaarsstudenten die in het collegejaar 2019-2020 niet voldoen aan de BSA-norm van 50 EC ontvangen uitstel van het BSA tot einde collegejaar 2020-2021. De BSA-norm waaraan zij aan het einde van 2020-2021 moeten voldoen is 60 EC. Dat is hetzelfde als de preCorona-norm die de HvA hanteerde, dus geen verdere verandering.
  • Studenten die in collegejaar 2018-2019 uitstel van het BSA hebben ontvangen, dienen aan het eind van dit studiejaar 2019-2020, 60 EC aan eerstejaarsvakken hebben behaald. De examencommissie Universitaire Pabo van Amsterdam bekijkt aan het eind van dit studiejaar, individueel, welk BSA zij gaat geven aan studenten die uitstel hebben gekregen maar nog niet voldoen aan de 60 EC-norm.

  Vragen

  Indein je vragen hebt over bovenstaande, kun  je opnemen met de examencommissie Pedagogische en Onderwijswetenschappen via het digitale contactformulier.

Andere vragen

Staat je vraag er (nog) niet tussen? Neem dan contact op met de onderwijsbalie van Pedagogische en Onderwijswetenschappen.