Onderstaand bericht van de onderwijsdirecteuren is ook via Canvas naar alle studenten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen gestuurd.

Beste studenten van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen,

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, fysiek onderwijs. Alsof het iets is uit een andere wereld. En velen van jullie zullen het ook missen, het spontane contact met je medestudenten en docenten, de koffiemomentjes op de Brug of in CREA. Wij beseffen dat de coronacrisis een grote impact heeft op jullie studieplezier en persoonlijke leven. Onzekerheid, zorgen over gezondheid en financiën, balans werk-privé. En het thuisstuderen is natuurlijk ook best een uitdaging.

Bedankt voor jullie aanpassingsvermogen

Via dit bericht willen we jullie laten weten dat we veel bewondering en waardering hebben voor de flexibiliteit en de inzet waarmee jullie je in korte tijd hebben aangepast aan de nieuwe situatie. Vanuit de opleiding doen wij er alles aan om het onderwijs zo veel mogelijk doorgang te laten vinden om studievertraging te voorkomen. Daarbij gaat veel goed, maar soms is het ook nog even zoeken naar de meest geschikte vorm of aanpassing. Van veel studenten hebben we goede feedback gekregen over o.a. de online tentaminering in blok 4. Dank daarvoor. Wij nemen die opmerkingen graag mee bij de vormgeving van het onderwijs in de komende blokken. Zo geven we samen invulling aan het online onderwijs.

Blijf in contact

Fijn dat jullie ons ook nog steeds weten te vinden! De studieadviseurs merken dat het aantal vragen/gesprekken weer aantrekt en dat jullie serieus bezig zijn met het plannen van je volgende studiejaar, heel positief! Blijf dus vooral in contact en schroom niet om aan de bel te trekken als het met de studie of privé even wat minder gaat.

We weten dat het thuisstuderen veel motivatie en doorzettingsvermogen vraagt, maar houd het nog even vol. Zie voor handige tips over thuis studeren ook de volgende website.

Hoe straks verder?

Over hoe het onderwijs eruit komt te zien vanaf september kunnen we op dit moment helaas nog niets zeggen. Afhankelijk van de coronamaatregelen van de overheid zal het onderwijs of (deels) op locatie en deels online zijn of volledig online. Uiterlijk begin juni zullen we jullie hierover nader informeren.

Dank voor jullie begrip en betrokkenheid in deze moeilijke tijd en houd goede moed!

Namens alle collega’s van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen,

Erna van Hest en Andries van der Ark,