Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

FAQ Vakaanmelding

Hier vind je veelgestelde vragen over vakaanmelding met de antwoorden.

  • Moet ik mij apart aanmelden voor (her)tentamens?

    Nee, als je je aanmeldt voor een vak is dat inclusief het volledige onderwijs ervan, inclusief werkcolleges, practica en (her)tentamens (tentamens en het eerstevolgende hertentamen als je het reguliere tentamen niet gehaald hebt). Wanneer je een voldoende hebt gehaald voor het reguliere tentamen, maar toch wilt deelnemen aan het hertentamen om een hoger cijfer te behalen, dien je je wel apart aan te melden voor het hertentamen  via vakaanmelding-fnwi (Let op: laatste resultaat geldt).

  • Ik ben eerstejaarsstudent, moet ik mij inschrijven voor vakken?

    Voor het eerste semester (periode 1 t/m 3) hoef je je niet aan te melden voor vakken, dat wordt voor je gedaan. Voor semester 2 (periode 4 t/m 6) moet je je wel aanmelden tijdens de vakaanmeldingsperiode. Recidivisten moeten zich altijd voor het eerste semester inschrijven.

  • Ik ben te laat met aanmelden, wat moet ik nu doen?

    Alleen als er sprake is van bijzondere omstandigheden kun je nu nog bijgeschreven worden bij een vak als er plaats is. Volg hiervoor de link “Te laat voor aanmelden”. Je bent nu niet gegarandeerd van een plek in het vak dat je wilt volgen.