Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Vakaanmelding

Bijvakken

Als je bij een andere universiteit of hogeschool studeert en bij de UvA een vak wilt volgen, dan moet je je eerst als bijvakstudent inschrijven via Studielink en de onderstaande stappen volgen. Als UvA-student meld je je direct aan voor de vakken.

Bijvakken vinden

Kijk in de Studiegids bij het vak dat je wilt volgen. Zolang je voldoet aan de ingangseisen, zijn veel vakken als bijvak te volgen. Als een vak niet als bijvak kan worden gevolgd, dan staat dat doorgaans in de vakbeschrijving (‘Vak alleen open voor…’).  

Stappenplan aanmelden bijvak

 • Stap 1. Schrijf je in via Studielink als bijvakstudent
 • Stap 2. Lever je Bewijs Betaald Collegegeld in

  Lever een origineel Bewijs Betaald Collegegeld van je eigen instelling in bij de Central Student Service Desk of stuur het op naar de Centrale Studentenadministratie. Zie de adressen hieronder. Vermeld je UvA studentnummer op de documenten.

  Postadres Studentenadministratie:

  Universiteit van Amsterdam

  Centrale Studentenadministratie
  Postbus 2760
  1000 CT Amsterdam

  Inleverbalie:
  Central Student Service Desk
  Roeterseiland gebouw E

 • Stap 3. Ga na wat de aanvullende stappen zijn bij de faculteit

  Elke faculteit heeft aanvullende stappen die je moet nemen om een bijvak te volgen. De UvA hanteert vakaanmeldperioden, die vind je in dit overzicht.

  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI)

  Wil je als niet-UvA-student een bijvak volgen bij de FNWI, neem dan contact op met de Servicedesk van Science Park: servicedesk-esc-science@uva.nl.

  Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR)

  Vul indien je een vak wilt volgen als bijvakstudent het toelatingsformulier in (naast je verzoek tot inschrijving via Studielink). Volg daarna de stappen van vakaanmelding op de studentensite. Een vak volgen als bijvakstudent kan alleen als je aan de toelatingseisen voldoet, controleer dus altijd eerst de toelatingseisen.

  Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB)

  Als je je voor een bijvak wilt aanmelden bij de FEB, ga dan naar de studentensite van de FEB voor meer informatie.

  Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw)

  Als je je voor een bijvak wilt aanmelden bij de FGw, volg dan de procedure voor vakaanmelding op de studentensite van de FGw.

  Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG)

  Psychologie: ga naar bijvakken volgen bij psychologie op de studentensite.

  Bachelor Communicatiewetenschappen: In de studiegids kun je vinden welke vakken van het College of Communication je als bijvak kunt volgen. Filter op ‘open UvA college’ en ‘College Communicatiewetenschap’.

  Master Communicatiewetenschappen: Een bijvak volgen van de Graduate School of Communication kan alleen als je aan de ingangseisen voldoet en wanneer er plek beschikbaar is. Wil je meer informatie, neem dan contact op met graduateschoolofcommunication@uva.nl.

  Wil je je aanmelden voor een bijvak van een andere FMG opleiding, ga dan naar de studentensite van die opleiding en kies A-Z in het menu. Onder bijvak volgen vind je de informatie die je zoekt.

   

   

   

Een minor doen?

Een minor is een samenhangend vakkenpakket van doorgaans 30 EC. Hiermee kun je je tijdens je bachelor verdiepen in een tweede vakgebied of een interdisciplinair thema. Ga voor het minoraanbod en het ‘stappenplan aanmelden minor’ naar de pagina Minors.

Nog vragen?

Kom je er niet uit of wil je nog iets vragen, ga dan naar de Digitale Student Service Desk.