Vanaf maandag 18 mei wordt de huidige fietsenstalling naast gebouw Science Park 904 gebouw A in delen verplaatst naar de nieuwe locatie bij de hoofdingang van dit gebouw. Dit ter voorbereiding van de bouw en het bouwrijp maken van de kavel voor LAB42. Tijdens de werkzaamheden kunnen medewerkers en studenten van de FNWI hun fiets stallen in een tijdelijke fietsenstalling aan de zijkant van de hoofdentree gebouw SP904.

Tijdelijke fietsenstalling

De verplaatsing van de fietsenrekken neemt ongeveer twee weken in beslag. Fietsenrekken met en zonder fiets worden verplaatst naar de nieuwe locatie. Om de veiligheid van de medewerkers en studenten en op de bouwplaats te garanderen heeft de UvA een tijdelijke fietsenstalling ingericht  aan de zijkant van gebouw SP904 (zie plattegrond).  De tijdelijke rekken worden geplaatst door Velopa op stalen rijplaten. Vanaf maandag 18 mei zijn er 80 tot 100 fietsplekken beschikbaar op deze tijdelijke locatie.

Medewerkers en studenten kunnen eind juni hun fiets in de nieuwe fietsenstalling bij de hoofdentree stallen. Bewegwijzering en een fietscoach is aanwezig op het terrein om medewerkers en studenten naar de juiste fietsenstalling te begeleiden.

Hoe komt de nieuwe fietsenstalling eruit te zien

De nieuwe tijdelijke fietsenstalling op de kavel bij de hoofdingang heeft plek voor 1600 fietsen. Er worden enkel- en dubbelzijdige rekken geplaatst. De fietsenstalling is makkelijk te bereiken vanaf de Kruislaan rijdend richting het gebouw. Een deel van de stalling is gereserveerd voor het stallen van scooters, bakfietsen en motoren en voor speciale voertuigen waarbij het wenselijk is deze in een speciaal afgesloten gedeelte te plaatsen.

Plaatsing kabels en leidingen

Medio mei wordt begonnen met de voorbereidingen voor de plaatsing van kabels en leidingen op de plek waar nu de huidige fietsenstalling is. Voor het plaatsen van de kabels en leidingen worden vanaf medio mei acht kleine bomen naast de fietsenstalling gekapt. Dit ter voorbereiding van de bouw van LAB42 en het bouwrijp maken van de kavel. Er komen na de bouw weer nieuwe bomen voor terug in het gebied.

Vragen?

Heb je vragen over je fiets stuur s.v.p. een bericht naar de servicedesk-fs@uva.nl of bel 020 – 525 1403.
Heb je vragen over de verbouwing van de fietsenstalling stuur een mail naar huisvestingsontwikkeling@uva.nl.