Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Nieuwe studenten Psychobiologie

Nieuwe studenten Psychobiologie

Heb je je voor het studiejaar 2019-2020 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Psychobiologie? Dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

Op deze pagina:

Heb je vragen over je inschrijving bij de UvA?

Heb je nog vragen over je inschrijving bij de UvA? Neem dan contact op met de Central Student Service Desk (tel.: 020 525 1401) of kijk op de website voor meer informatie.

Website Central Student Service Desk van de UvA

Studiestarter

De Studiestarter is de wegwijzer voor alle aankomend studenten die gaan starten met een opleiding aan de bètafaculteit van de UvA. Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

Studiestarter 2019-2020 (PDF)

Eerste mailing aankomende studenten

In de eerste mailing die verstuurd is aan alle aankomende studenten wordt verwezen naar 2 documenten met informatie die je niet mag missen:

  1. Belangrijke opleidingsinformatie – Psychobiologie
  2. Informatie van de Studievereniging Congo

Beide documenten vind je hieronder.

Houdt bovendien half augustus je inbox in de gaten voor de tweede mailing, waarin nog laatste belangrijke informatie wordt gegeven én jouw toegangsbewijs voor de introductiedag in staat!

Open hier het document 'Belangrijke opleidingsinformatie' Informatie van de Studievereniging Congo

Opleidingsintroductie Psychobiologie: dinsdag 3 september

De opleidingsintroductie van Psychobiologie vindt plaats op dinsdag 3 september (de week na de Intreeweek) en deelname is verplicht.  Daarnaast zullen die week verscheidene activiteiten georganiseerd worden door de studieverenging Congo. 

Bekijk hieronder het programma van de opleidingsintroductie.

Programma opleidingsintroductie Psychobiologie 2019-2020

Studiemateriaal

Tijdens de studie zul je zelf studieboeken en studiemateriaal, zoals een labjas, moeten aanschaffen. Verder heeft de opleiding een startpakket samengesteld met daarin readers en andere benodigheden voor de eerste weken van je studie. Aanschaf van dit startpakket is verplicht.

Het startpakket en alle boeken en studiemateriaal voor het eerste semester van de opleiding kun je via de studievereniging Congo bestellen via onderstaande links.

Voor meer informatie over het aanschaffen van studiematerialen en de kosten hiervan tijdens de opleiding, zie de pagina Studiemateriaal.

Bestel hier je studieboeken

Bestel hier het overige studiemateriaal (startpakket en labjas)

Boekenlijst PB

Laptop nodig: check de vereisten

Voor je studie heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende eisen:

  • Processor: Intel Core i3 of beter;
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer;
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen;
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz);
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze (inclusief adapter) iedere dag moet meenemen naar de faculteit en dat een groter scherm meestal gepaard gaat met extra gewicht.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen.

Voor een voordelige aanschaf van een laptop kan je kijken op de site van Campus Shop.

Software

Via softwarepagina  https://datanose.nl/#byod vind je de nodige instructies en licentiegegevens voor ArcGIS, CLC Workbench, Coach, Mathematica, MATLAB, Office en R. Daarnaast zijn er ook instructies voor het gebruik van Windows op de Mac (en de nodige licentiegegevens voor VMWare/Windows), mocht dat nodig zijn.

UvA-studenten kunnen gratis gebruik maken van Office 365 ProPlus. Dit pakket is te downloaden via uva.nl/downloadoffice. Voor goedkope aanschaf van software kun je terecht bij SURFspot.

Mocht je nog vragen hierover hebben, dan is er in de eerste week van het academisch jaar (ma 2 sep - vr 6 sept) een helpdesk in B1.19A (eerste bibliotheekzaaltje).

Bij alle vragen en hulp op afroep in colleges kun je mailen naar: laptops-fnwi@uva.nl  

Studie & functiebeperking

Als je een lichamelijke of functiebeperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Marleen Enschede.

Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

Meer informatie over de studieadviseur vind je hier.

Studieprogramma

Het studieprogramma van Psychobiologie voor 2019-2020 vind je in onderstaande link. Wanneer je de vakbeschrijvingen wilt bekijken per vak, dan zijn die te vinden in onze digitale studiegids. Eerstejaars studenten hoeven zich niet aan te melden voor de vakken van het eerste semester: dit gebeurt automatisch.

Studieprogramma Psychobiologie 2019-2020

Vakbeschrijvingen bachelor Psychobiologie 2019-2020

Roosters

De roosters voor het komende studiejaar kun je vinden via DataNose. Met jouw UvAnet-ID kun je je persoonlijke rooster zien. De indeling in werk- en practicumgroepen zal in de eerste week van september gebeuren, op basis van de aanwezigheid bij de Opleidingsintroductie. Tot die tijd zijn alle werkgroepen en practica in je persoonlijke rooster weergegeven.

Roosters

Tips om te studeren

Om je te helpen bij het studeren krijg je een paar tips mee. In bijgaande link vind je 10 tips die je kan gebruiken voor een succescol eerste collegejaar.

10 tips

Heb je nog overige vragen over de opleiding

Heb je nog overige vragen over de opleiding neem dan contact op met de Education Desk FNWI (de faculteit waar Psychobiologie onder valt) via 020 - 525 7100 of  servicedesk-esc-science@uva.nl.