Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bijvak volgen bij Psychobiologie

Ben je ingeschreven bij een andere opleiding en wil je graag een vak volgen van de bacheloropleiding Psychobiologie?

 • Jaar 1

  Vakken van het eerste studiejaar Psychobiologie zijn niet toegankelijk voor bijvakkers met uitzondering van de vakken Introductie Psychobiologie (periode 1) en Evolutie en Gedrag (periode 6). Deze vakken hebben een maximale capaciteit van 10 bijvakstudenten; voor bijvakstudenten gelden dezelfde toelatingseisen als voor reguliere Psychobiologie studenten.

 • Jaar 2

  Vakken van het tweede studiejaar Psychobiologie zijn niet toegankelijk voor bijvakkers, tenzij Introductie Psychobiologie uit jaar 1 behaald is. Na het behalen van Introductie Psychobiologie zijn de volgende vakken toegankelijk voor bijvakkers: Van Perceptie tot Bewustzijn (periode 1), Leren en Geheugen (periode 2), Emotie, Motivatie en Interne Regulatie (periode 6).

  Let op: indien studenten binnen hun eigen opleiding mogelijk reeds de gevraagde voorkennis hebben opgedaan (bijv. Psychologie studenten), dan graag een cijferlijst met vakomschrijvingen meesturen. Voor alle vakken geldt een maximale capaciteit van 10 bijvakstudenten.

 • Jaar 3

  Een deel van de keuzevakken van het derde studiejaar Psychobiologie is ook toegankelijk voor bijvakkers, als de vereiste voorkennis/vooropleiding kan worden aangetoond. Voor vakken uit jaar 3 geldt dat studenten Psychobiologie voorrang hebben i.v.m. beperkte capaciteit. Zie de beslisboom voor specifiekere informatie over jaar 3.

 • Aanmelden

  Aanmelden gaat via vakaanmelding-fnwi@uva.nl.

  Inschrijven kan tot:
  Semester 1 - 1 augustus (behalve voor 3jaars vakken)
  Semester 2 - 1 december

  Let op: aanmelding voor 3e jaars vakken in semester 1 sluit al op 1 juli!

  Ben je ingeschreven aan een andere universiteit dan de UvA en wil je een vak volgen aan de UvA?  

  Dan dien je je via Studielink aan te melden als bijvakstudent. Meld je aan als bijvakstudent voor de opleiding die het betreffende vak verzorgt.