Welke opleiding volg je?

Studieprogramma goedkeuren in DataNose

Laatst gewijzigd op 01-04-2022
Studeer je aan de Faculteit  Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica? Dan moet je examencommissie je studieprogramma goedkeuren voordat je je diploma kunt aanvragen.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Hoe laat ik mijn studieprogramma goedkeuren?

Met behulp van de Studieplan-applicatieExterne link, en de handleiding Studieplan in DataNose (pdf), vul je in welke vakken je tijdens je studie bij de Faculteit  Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica hebt behaald en welke vakken je nog moet behalen. Dit studieprogramma dien je hierna in bij de examencommissie voor goedkeuring. We proberen je binnen 8 weken te laten weten of je studieprogramma is goedgekeurd. Als de examencommissie het studieprogramma heeft goedgekeurd, en je cijfers staan in SIS, kun je je diploma aanvragen

Deadlines goedkeuring studieprogramma

Laat je studieprogramma op tijd goedkeuren als je er zeker van wilt zijn dat je dit academische jaar, voor 31 augustus, kunt afstuderen. Je kunt je programma al indienen voordat je vakken zijn afgerond, en voordat het onderwerp van je afstudeerproject bekend is.

Vakken volgen buiten je standaard curriculum

Wil je keuzevakken aan een andere faculteit of universiteit volgen? Laat deze dan eerst goedkeuren door de examencommissie. Dien hiervoor een los wijzigingsverzoekExterne link in. Het verzoek moet uiterlijk 8 weken voor aanvang van de start van je keuzevakken worden ingediend. 

Wijzigen van een eerder goedgekeurd studieprogramma

Wil je een extra vak volgen, heb je een vak laten vallen, of heb je een ander keuzevak gedaan? Laat dan je studieprogramma opnieuw goedkeurenExterne link.

Afkeuring studieprogramma 

Het kan zijn dat je studieprogramma afgekeurd wordt door de examencommissie. Als dit het geval is laten we je weten waarom je studieprogramma is afgekeurd. In overleg met je studieadviseur kan je een nieuw studieprogramma samenstellen.