Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Stage, onderzoek, vrijwilligerswerk en masters in het buitenland

Laatst gewijzigd op 02-12-2022
Wil je een stage, onderzoek, vrijwilligersproject of (een deel van) je masteropleiding in het buitenland doen? Hieronder staan deze internationale mogelijkheden verder uitgelegd.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Een stage of onderzoeksproject in het buitenland Stage lopen in het buitenland is een unieke manier om je theoretische kennis in praktijk te brengen, werk- en buitenlandervaring op te doen, je netwerk te vergroten en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met een onderzoeksproject aan een buitenlands instituut vergroot je je academische vaardigheden. Met beide opties geef je zelf sturing aan je studie en je (inter)nationale loopbaan.
  • Een stage in het buitenland vindenStage lopen in het buitenland is een unieke manier om je theoretische kennis in praktijk te brengen, werk- en buitenlandervaring op te doen, je netwerk uit te breiden en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Lees tips hoe je een stageplek in het buitenland vindt en check de stageprogramma's waarmee de UvA al afspraken heeft.
  • DC InternshipsExterne linkHet Fund for American Studies (TFAS) organiseert academische stageprogramma's in Washington, D.C.
  • Master in het buitenlandDenk je erover om een volledige master in het buitenland te doen? Op deze pagina lees je hoe je je kunt oriënteren en voorbereiden op een master in het buitenland.
  • AIESEC stages en vrijwilligerswerkAIESEC biedt interculturele stages en vrijwilligerswerk in het buitenland waarbij je leiderschap ontwikkelt door een wereldburger te worden.
  • European University: EPICURDe EPICUR European University biedt UvA studenten een gratis internationale ervaring die makkelijk met jouw opleiding te combineren is. Je kunt virtueel, fysiek of hybride deelnemen.