Informatie

student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...

Welke opleiding volg je?

Het team UvA Student Careers Centre

Laatst gewijzigd op 09-09-2022
Wie zijn de loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre en wat bieden ze? We bieden een frisse blik en denken graag met je mee.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wat doen we?

Ons team van studiekeuze- en loopbaanadviseurs biedt jou (tot een jaar na afstuderen) professionele begeleiding op belangrijke momenten in je (studie)loopbaan.

Hoe doen we dat?

Door dagelijks individuele gesprekken te voeren met studenten, trainingen en workshops en voorlichtingen op opleidingen te geven. Daarnaast organiseren we grootschalige carrière-evenementen, zoals de UvA Career Day en UvA Career Skills Week en ontwikkelen we digitale tools zoals de UvA Job board. Ook ondersteunen we opleidingen bij het vormgeven van carrière-begeleiding binnen de opleiding.

Waarom doen we dit?

We vinden het belangrijk dat je naast je academische vorming ook zicht krijgt op je eigen talenten, interesses en ambitie zodat je met vertrouwen keuzes maakt; dat je je oriënteert op de arbeidsmarkt; en dat je vaardigheden ontwikkelt om werk te vinden of creëren wat bij je past (career employability). 

Kennis en ervaring

Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van universitaire studenten bij belangrijke keuzes. Denk aan een bacheloropleiding, een minor, een stage of exchange, voor een masteropleiding en bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. We hebben inzicht in de opleidingen van de UvA, schakelmogelijkheden en arbeidsmarktsectoren. En omdat we studenten van alle opleidingen spreken kennen we de arbeidsmarkt van advocatenkantoor tot culturele instelling. Van multinational tot startup. Door ons contact met bedrijven in de regio of daarbuiten zijn we up-to-date over wat de huidige arbeidsmarkt vraagt van een starter.