Welke opleiding volg je?

Europese studentenconferentie: UNICA

Laatst gewijzigd op 06-02-2023
UNICA wil studenten betrekken bij het vormgeven van het hoger onderwijs in Europa en hen stimuleren om zowel lokale als mondiale problemen aan te pakken.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

In het kort

De UNICA-studentenconferentie wordt eens in de twee jaar georganiseerd en is hét netwerkevenement van Europese studenten. Ruim 200 studenten brengen een weeklang (fulltime) door op de campus van de gastinstelling en nemen deel aan groepsfora, debatten, plenaire discussies, en sociale en culturele activiteiten.

Informatiesessie en workshops

  • Neem deel aan onze (online) informatiesessie op 21 maart 2023 16:00-17:00 uur (link zal hier te zijner tijd verschijnen) om erachter te komen of het programma aansluit bij jouw ambities en te horen hoe jij je kunt aanmelden.
  • Schrijf je in voor workshopsExterne link van Bureau Internationale Studentenzaken. De workshops geven je inzicht in hoe je het uitdagende aanmeldproces kunt aanpakken en je krijgt tips over hoe je je verder het beste kunt voorbereiden.

Over UNICA

UNICA is een netwerk van meer dan 50 universiteiten in 38 hoofdsteden van Europa, en vertegenwoordigt meer dan 1,5 miljoen studenten. Het beschouwt de stem van deze studenten als essentieel bij het vormgeven van de toekomst van het hoger onderwijs en roept studenten op mee te discussiëren over de thematiek rondom lokale en mondiale problemen.

Waarom UNICA?

UNICA biedt een unieke kans om in zeer korte tijd kennis te raken met advocacy, de United Nations Sustainable Development Goals, sociale innovatie en maatschappelijke ontwikkeling.

Deelname aan de conferentie geeft je de perfecte gelegenheid om te netwerken en leeftijdsgenoten uit heel Europa te ontmoeten. Daarnaast is het ook nog eens een waardevolle ervaring voor je CV.

Praktische zaken

Voorwaarden

De UNICA-studentenconferentie staat open voor studenten in hun tweede of derde jaar van de Bachelor's, Masterstudenten, en PhD-studenten. 

Financiering 

De gastinstelling betaalt het verblijf tijdens de conferentie, een aantal diners en de culturele activiteiten. De UvA zal een beurs beschikbaar stellen om tegemoet te komen aan de reiskosten.

Vragen?

Geef je op voor de nieuwsbrief zodat je bericht krijgt zodra er meer bekend is over de aankomende editie. Heb je een vraag? Mail dan naar global@uva.nlExterne link. Lees meer over de studentenactiviteiten van UNICAExterne link.