Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Amsterdam Law Firm

Laatst gewijzigd op 07-09-2022
Wil je al tijdens je bachelor Rechtsgeleerdheid of Fiscaal recht je kennis in de praktijk brengen? Ga dan aan de slag bij ons ‘virtuele advocatenkantoor’ tijdens de minor Amsterdam Law Firm.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Amsterdam Law Firm

De minor Amsterdam Law Firm (ALF) is opgericht als onderdeel van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Je kunt het al volgen vanaf je eerste studiejaar. ALF is een virtueel advocatenkantoor waar je de kennis die je tijdens je studie opdoet, direct toepast. 

Binnen de Amsterdam Law Firm werk je in teamverband aan zo realistisch mogelijke zaken onder supervisie van zowel praktijkjuristen als universitair medewerkers. De doelstelling van de Amsterdam Law Firm is dat je de praktische kennis en vaardigheden ontwikkelt die van een academisch jurist worden verwacht en dat je daarnaast een goed beeld krijgt van je toekomstmogelijkheden.

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien

Aanmelden

Eerstejaars studenten

Toelating tot de Amsterdam Law Firm staat open voor alle eerstejaars rechtenstudenten. Om als stagiair te worden toegelaten moet je alle tentamens uit de eerste 2 blokken van je studie hebben gehaald met tenminste een gemiddelde van 6,5. De herkansingen van blok 1 tellen daarbij mee, maar die van blok 2 niet.

Je meldt je aan via het interesseformulierExterne link. Dat kan vanaf 1 december 2022 tot en met 15 januari 2023. Er is plek voor 160 studenten. Toelating gebeurt in volgorde van cijfergemiddelde. Als je bericht hebt gekregen over je toelating, start je in februari met de Amsterdam Law Firm.

Tweedejaars studenten

Je kan ook aan het begin van je tweede studiejaar als stagiair toetreden tot de Amsterdam Law Firm, mits er plekken zijn vrijgekomen. Je komt in aanmerking als je alle verplichte vakken van het eerste studiejaar Rechtsgeleerdheid of Fiscaal recht in één jaar hebt behaald met een gewogen gemiddelde van minimaal een 6,5.

Wil je aan het begin van je tweede studiejaar starten met ALF? Stuur dan een e-mail naar ALF-fdr@uva.nlExterne link. Aanmelden kan tot en met 1 augustus 2023.

Van ALF-stagiair naar ALF-medewerker

Studenten die het vak ALF-stagiair halen, mogen verder met het vak ALF-medewerker als ze in het eerste studiejaar minimaal 54 EC aan eerstejaarsvakken hebben gehaald (incl. het vak ALF-stagiair van 3 EC).

Van ALF-medewerker naar ALF-Partner

Als je het vak ALF-Medewerker hebt behaald na afronding van 4 dossiers als medewerker, word je automatisch toegelaten tot het vak ALF-Partner. 

Contact

Heb je verdere vragen over de Amsterdam Law Firm? Stuur dan een e-mail naar ALF-fdr@uva.nlExterne link