Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studieadviseur FNWI

Regels en klachten

Heb je vragen over de regels en regelgeving van de UvA, zoals de onderwijs- en examenregeling (OER)? Of heb je een klacht waar je graag advies over wil? De studieadviseurs van de FNWI kunnen je informeren en verder helpen.

 

  • Elke opleiding heeft een Onderwijs- en examenregeling (OER) waarin alle regels voor onderwijs en examens staan. Deze wordt opgesteld door de universiteit, de faculteit en de opleiding. Daarnaast vind je de regels die opgesteld zijn door de examencommissie in de Regels en Richtlijnen van de Examencommissie. Denk hierbij aan de cum laude regeling en vrijstellingen. Kijk voor meer informatie op student.uva.nl > naam opleiding > AZ > onderwijs- en examenregeling.
  • Heb je een klacht over bijvoorbeeld een beslissing van de examencommissie? Of heb je het idee dat je benadeeld bent door een docent? Dan kun je daar advies inwinnen bij je studieadviseur.
  • Heb je een klacht over ongewenst gedrag van een persoon binnen de universiteit? Dan kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon. Zij kan je helpen bij het zoeken naar een oplossing en desgewenst de melding registreren.