Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studieadviseur FNWI

Persoonlijke omstandigheden

Heb je persoonlijke omstandigheden die je studie beïnvloeden? De studieadviseur ondersteunt in je situatie en denkt mee over wat je nodig hebt. Daarnaast heeft de UvA diverse regelingen die jou kunnen helpen om succesvol te studeren.

Ik heb een ziekte

Als je ziek bent of een chronische aandoening hebt dan is het belangrijk dat je dit aan je studieadviseur laat weten. Er zijn regelingen binnen de universiteit waar je misschien voor in aanmerking komt die je kunnen ondersteunen bij je studie. Denk hierbij aan extra tijd of financiële ondersteuning bij vertraging.  

Ik heb persoonlijke problemen

Bij persoonlijke problemen kan je met de studieadviseur bespreken wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen studeren. Of om bijvoorbeeld een aangepaste studieplanning te bespreken. Daarnaast weet de studieadviseur met welke procedures en regelingen je eventueel te maken krijgt. Als de problemen verder strekken dan binnen de mogelijkheden van de studieadviseur liggen, dan kan ze je doorverwijzen.

Ik heb een functiebeperking

Heb je dyslexie of een andere functiebeperking dan biedt de universiteit verschillende vormen van ondersteuning aan. Je kunt hierbij denken aan extra tentamentijd of begeleiding van een studiemaatje bij je planning. Lees hier meer over op de pagina van de studentendecanen.