Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Nieuwe studenten Natuur- Sterrenkunde

Nieuwe studenten Natuur- Sterrenkunde

Heb je je voor het studiejaar 2019-2020 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Natuur- en Sterrenkunde dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

Heb je vragen over je inschrijving bij de UvA?

Mocht je vragen hebben over je inschrijving bij de UvA, neem dan contact op met de Student Service Desk, Roetersstraat 11 (020 -525 1401).

Heb je vragen over je inschrijving bij de VU?

Mocht je vragen hebben over je inschrijving bij de VU, neem dan contact op met de Centrale Studentenbalie (020 -598 5020).

neem contact op met de Centrale Studenten Service Desk van de UvA

neem contact op met de Centrale Studentenbalie van de VU

Studiestarter

Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

Studiestarter 2019-2020

Eerste mailing aankomend studenten

Half juli wordt/is een mailing verstuurd aan aankomende studenten. Daarin wordt verwezen naar 2 documenten met informatie die je niet mag missen:

  1. Belangrijke opleidingsinformatie – Natuurkunde en Sterrenkunde
  2. Informatie van de Studievereniging

Zie de documenten hieronder.

open hier het document 'Belangrijke opleidingsinformatie – Natuur-en Sterrenkunde' (pdf) open hier de brief met informatie over de studievereniing

Opleidingsintroductie

Op 27 augustus – tijdens de UvA Intreeweek – vindt vanaf 9.45 de introductie van de opleiding plaats op de VU campus en het UvA faculteitsgebouw op Science Park 904. De dag wordt afgesloten met een borrel en barbecue van de studievereniging. Het volledige programma van de introductie van dit studiejaar vind je hieronder. We starten de dag op de VU en reizen dan per fiets of OV (eigen keuze) naar het Science Park.

Programma introductie Natuur- en Sterrenkunde 2019

Studiemateriaal en laptop, bestel op tijd!

Boeken en syllabi die je voor de opleiding nodig hebt kun je via de studievereniging bestellen. Zie onderstaande link voor meer informatie.

Verder wordt er van alle eerstejaarsstudenten verwacht dat zij een laptop hebben. De laptop wordt o.a. gebruikt bij (computer)practica. 

Studiemateriaal

Studieprogramma

Je eerste jaar bestaat uit verplichte vakken uit de verschillende leerlijnen, met daarnaast wiskunde vakken die zeer belangrijk zijn voor het snappen van de Natuur- en Sterrenkunde. Zie voor meer informatie onderstaande link.

Studieprogramma Natuur- en Sterrenkunde

Studie & functiebeperking

Als je een lichamelijke beperking of een functiebeperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Iris Weitjens-Hettelingh. Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

Zie ook onderstaande link.

Wat te doen als je een functiebeperking hebt?

Roosters

De roosters voor het komende studiejaar kun je vinden via DataNose. Als je je UvA-id hebt kun je je persoonlijke rooster zien. De groepsindeling wordt net voor start van het studiejaar gemaakt.

Binnen de opleiding Natuur- en Sterrenkunde zul je zowel op Science Park (UvA) als de Zuid-as (VU) onderwijs volgen.

Rooster

Studievereniging

Elke opleiding heeft een eigen studievereniging. Voor de Natuur- en Sterrenkunde opleiding is dit de NSA. Zie voor meer informatie onderstaande link.

Studievereniging: NSA

Eerstejaarsweekend

Een eerstejaarsweekend (EJW) mag je als aankomende student van de UvA absoluut niet missen. Ieder jaar organiseren de studieverenigingen van wiskunde, natuur/ en sterrenkunde en scheikunde gezamenlijk een eerstejaarsweekend (EJW). Samen met een aantal begeleidende ouderejaars ga je naar De Klonie in Ellertshaar, Drenthe om daar een weekend lang heel veel lol te hebben en je studiegenoten beter te leren kennen. Dit alles wordt georganiseerd door de KOEST, een commissie van acht scheikunde, wiskunde en natuurkundestudenten.

Open hier de promotiebrief van KOEST met meer informatie over het eerstejaarsweekend.