uva.nl

Dinsdag 28 mei wordt er door het hele land gestaakt in het openbaar vervoer. Vanwege de staking worden alle tentamens op de UvA die dag afgelast. Ook geldt er geen aanwezigheidsplicht voor werk- en hoorcolleges. Omdat ACTA en AUC het beleid van de VU volgen, gaan tentamens, colleges en patiëntenzorg (ACTA) daar wel gewoon door.

Uit een inventarisatie bleek dat voor ongeveer 8.000 UvA-studenten dinsdag 28 mei tentamens stonden gepland. Omdat veel studenten niet aanwezig kunnen zijn is in overleg met de Centrale Studentenraad besloten alle tentamens af te gelasten.

'Wij begrijpen goed dat dit heel vervelend kan zijn voor studenten die wél aanwezig kunnen zijn en ook al geleerd hebben, maar helaas kon het niet anders', zegt rector Karen Maex. Er kan niet gegarandeerd worden dat er voldoende begeleiders en surveillanten zijn, om de geplande tentamens toch te laten doorgaan.

Inhalen

Alle afgelaste tentamens worden zo snel mogelijk ingehaald. Het is aan faculteiten om samen met Facility Services te zoeken naar een geschikte datum en locatie. Houd je mail en de studentsites goed in de gaten.

Colleges en gebouwen

Tijdens de OV-staking geldt op de UvA geen aanwezigheidsplicht. UvA-gebouwen blijven gedurende de dag wel open voor degenen die colleges willen geven of volgen. Mochten er colleges uitvallen, verplaatst of overgenomen worden, dan wordt aan medewerkers gevraagd dit goed af te stemmen met studenten, collega’s en de faculteit, zodat iedereen op de hoogte kan worden gesteld.