‘Hoe gaat het met je?’ Grote kans dat je deze vraag nu anders beantwoordt dan een jaar geleden. De Coronamaatregelen en alles wat je daardoor moet missen, kunnen grote impact hebben op hoe je je voelt. Blijf er niet mee rondlopen; de UvA en Amsterdam UMC bieden hulp, zowel praktisch als mentaal. En via Instagram en Facebook delen we deze week ervaringen van jouw medestudenten. Je bent niet alleen!

Concentratieverlies, sombere en negatieve gedachtes, eenzaamheid of zorgen over je studie en toekomst. Herken je je hierin? Je bent niet de enige. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat veel studenten met deze gevoelens en gedachtes rondlopen. In onderstaand overzicht vind je verschillende services die de UvA en Amsterdam UMC bieden om je te ondersteunen. Denk aan (gratis) online trainingen en workshops rondom je mentale gezondheid, thuisstuderen en omgaan met stress. Ook vind je er contactgegevens van mensen waar je laagdrempelig mee in gesprek kunt: een studieadviseur, studentenpsycholoog of studentenarts bijvoorbeeld. Uiteraard kun je hier ook gebruik van maken als je tegen zaken aanloopt die niet coronagerelateerd zijn. Dus schroom niet en neem contact op, je bent niet alleen.

Studenten delen ervaringen

In de week van 11 januari 2021 delen we, samen met de studieverenigingen en de SR, via social media de ervaringen van een aantal medestudenten. Waar lopen zij tegenaan, wat doen ze om zich beter te voelen? Wellicht herken je je in de verhalen van Sarah, Rani, Etiënne, Zoë en Froukje en voel je je gesteund.

Hou Facebook en Instagram van de faculteit én de studieverenigingen dus in de gaten.