Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Goed van start

Praktische informatie voor nieuwe studenten

Om je te helpen bij een goede start van je opleiding hebben we zoveel mogelijk praktische zaken voor je op een rij gezet. Hieronder vind je informatie die je nodig hebt voor de start van je eerste collegedag. Maar ook handige informatie voor tijdens je studie, zoals belangrijke links en contactpersonen.

 • 1. Rond je inschrijving af

  Zorg ervoor dat je jouw inschrijving uiterlijk op 1 september 2021 hebt afgerond. Maar hiervoor geldt: hoe eerder, hoe beter. In je Checklist Inschrijving zie je de status van jouw inschrijving en wat je nog moet doen. Bijvoorbeeld het regelen van de betaling van je collegegeld.

  Heb je nog vragen over je inschrijving? Dan kun je terecht bij de Central Student Service Desk.

 • 4. Je account, mailadressen en inloggen vanaf een andere locatie

  Amsterdam UMC-account

  Als je aan de faculteit Geneeskunde studeert, dan krijg je een Amsterdam UMC-account. Hiermee kun je inloggen op de studentenpc’s in het AMC. Je krijgt ook een Amsterdam UMC-mailadres. Met de TiQR-app kun je vanuit huis, of op een andere plek inloggen. Aan het begin van het studiejaar krijg je een document met je gegevens.

  UvA mailadres

  Daarnaast heb je een UvA mailadres in Microsoft 365. Alle berichten van de UvA en de faculteit Geneeskunde ontvang je op @student.uva.nl. Algemene berichten van Amsterdam UMC (vanuit het ziekenhuis) ontvang je op @amsterdamumc.nl.

 • 6. Belangrijke websites en apps

  Studiegids

  In de studiegids staat informatie over het onderwijsprogramma. Je vindt er het studieschema van je opleiding en uitgebreide beschrijvingen van de vakken.

  Rooster

  Op rooster.uva.nl vind je college- en tentamenroosters. Raadpleeg deze website altijd voor aanvang van de college- en tentamenperiode voor de meest recente versie.

  SIS

  Op deze website kun je je cijfers inzien. In SIS kun je ook je studieplan inzien: je verplichte vakken, keuzevakken, welke vakken je hebt behaald en welke nog niet, hoeveel studiepunten je hebt behaald en nog moet behalen.

  Canvas

  Canvas is de digitale leeromgeving van de UvA waarmee het onderwijs via colleges en werkgroepen wordt ondersteund. Docenten zetten hun onderwijsmateriaal online in Canvas en kunnen er berichten met studenten uitwisselen. 

  Mijn UvA app

  Via de Mijn UvA app heb je direct toegang tot jouw rooster en cijfers en vind je de belangrijkste mededelingen van jouw opleiding. Ook kun je in de app zien waar nog studieplekken beschikbaar zijn en vind je adressen en routebeschrijvingen naar alle UvA-locaties. Daarnaast kun je via de app direct naar Canvas en naar de catalogus van de bibliotheek van de UvA en kun je een vraag, melding of klacht naar de Student Service Desk sturen.

  A-Z Lijst

  Je zult merken dat we regelmatig naar de A-Z lijst verwijzen. Daar staan nog veel meer onderwerpen die voor je van belang kunnen zijn. Tip: zet de pagina in je favorieten, zodat je 'm altijd bij de hand hebt.

 • 9. Bij wie kun je met je vragen terecht

  Digitale Student Service Desk

  Bij de Digitale Student Service Desk kan je terecht met alle vragen en aanvragen voor onder andere de Onderwijsadministratie, de studieadviseurs, of het International Office. Je kunt er ook terecht met vragen die maken hebben met je studie. Bijvoorbeeld het afmelden voor een verplicht onderwijsmoment of het uploaden van bestanden voor je inschrijving. Vragen voor docenten over vakgerelateerde zaken tijdens de studie, kunnen het beste via Canvas gesteld worden.

  Onderwijsadministratie en studentenbalie

  Je kunt bij de onderwijsadministratie terecht met vragen over onderwerpen als:

  • Registratie van resultaten
  • Diplomeren/afstuderen
  • SIS

  De studentenbalie is de fysieke tegenhanger van de Digitale Student Service Desk. Hier kun je fysiek naartoe met je vragen. Let op de openingstijden, zie de website.