Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studiejaar 2020-2021

Studiejaar 2020-2021

Vanwege de Coronamaatregelen ziet het collegejaar 2020-2021 er op de faculteit Geneeskunde anders uit dan je misschien verwacht had. Hoe ziet het onderwijs in de master eruit en wat kun je verwachten?

Onderwijs en coschappen

Vanaf september volg je bepaalde onderdelen in de onderwijsweken online via Zoom. Vaardigheidsonderwijs vindt plaats in het vaardighedencentrum en onderwijs in de coschappen volg je waar dat kan gewoon op de vloer. Uiteraard houden we ons aan de maatregelen die op dat moment gelden.  

De coschappen worden waar mogelijk op de reguliere manier uitgevoerd. Als coassistent ben je een zorgverlener en mag je dus in de ziekenhuizen aanwezig zijn en deelnemen aan de patiëntenzorg. Omdat de patiëntenzorg nog niet overal is opgestart, volg je waar nodig speciaal ontwikkeld flankerend onderwijs, georganiseerd vanuit het AMC. Hierin behandel je weekthema’s. Zodra coassistenten overal volledig aanwezig kunnen zijn, gaan we terug naar het reguliere programma.

Veilig en verantwoord

Natuurlijk houden we de situatie voor jullie goed in de gaten en verzorgen we het onderwijs op locatie alleen als dat veilig en verantwoord kan. Daarbij volgen we de richtlijnen en het beleid van Amsterdam UMC, het RIVM en de UvA. Omdat onze faculteit midden in Amsterdam UMC locatie AMC ligt (het ziekenhuis dus), hebben we ook te maken met de regels en richtlijnen van het AMC. Deze richtlijnen zijn leidend. Het kan dus zijn dat onze faculteit in sommige situaties afwijkt van wat er UvA-breed besloten wordt en de regels in het AMC strenger lijken dan van de UvA.

Vragen? Neem gerust contact op

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de onderwijsbalie van de faculteit Geneeskunde via de DSSD.