Mensen met een functiebeperking moeten zo goed mogelijk gebruik kunnen maken van de gebouwen en voorzieningen van de UvA.
De UvA-gebouwen op het Roeterseiland campus zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij gebouwen REC G en L kunnen bezoekers in een rolstoel zich via een intercom aanmelden. Studenten en medewerkers met functiebeperking kunnen toegangsrechten aanvragen voor deze deuren.
De meest up-to-date plattegronden van de gebouwen zijn te vinden op de website van Mapiqweb van de UvA via https://shifts.mapiq.com/. Op deze interactieve plattegrond is de inrichting van een gebouw in 3D weergegeven en kan een aangepaste route naar een bepaalde ruimte of een voorziening worden getoond, zonder trappen. Daarnaast vind je er de locaties van de voorzieningen, waaronder de rolstoeltoegankelijke toiletten en stilteruimtes.
Elk UvA-gebouw heeft een rolstoeltoegankelijk toilet. In de meeste REC-gebouwen zijn hiervoor aanvullende toegangsrechten nodig. Bezoekers kunnen dit aanvragen bij de receptiebalie van het betreffende gebouw of het secretariaat van de afdeling die ze bezoeken. Studenten met een functiebeperking kunnen het aanvragen via de studentendecaan.
In de straten rondom Roeterseiland campus kun je met een geldige gehandicaptenparkeerkaart (GPK) gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.
Het beperkte aantal parkeerplekken voor mindervaliden op het REC-terrein is uitsluitend bedoeld voor studenten en medewerkers.
Binnen de gemeente Amsterdam geldt dat je een digitale parkeerkaart kunt aanvragen wanneer je in het bezit bent van een GPK. Daarmee kun je op elke betaalde parkeerplek gratis parkeren.
UvA-gebouwen op het Science Park zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij gebouw G kunnen bezoekers in een rolstoel zich via een intercom aanmelden aan de voorkant van het gebouw of het gebouw bereiken via de brug vanuit SP ABCD en F.
De meest up-to-date plattegronden van de gebouwen zijn te vinden op de website van Mapiqweb van de UvA via https://shifts.mapiq.com/. Op deze interactieve plattegrond is de inrichting van een gebouw in 3D weergegeven en kan een aangepaste route naar een bepaalde ruimte of een voorziening worden getoond, zonder trappen. Daarnaast vind je er de locaties van de voorzieningen, waaronder de rolstoeltoegankelijke toiletten en stilteruimtes.
Elk UvA-gebouw heeft een rolstoeltoegankelijk toilet. De rolstoeltoegankelijke toiletten op het Science Park zijn vrij toegankelijk.
Bij de UvA-gebouwen op het Science Park zijn voldoende parkeerplekken voor mindervaliden aanwezig.
In een aantal UvA gebouwen in de binnenstad (vanwege historisch karakter) zijn aanvullende voorzieningen aangebracht om gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken. Bij een aantal gebouwen kunnen bezoekers in een rolstoel zich via een intercom aanmelden en/of worden ondersteund door een medewerker, bijvoorbeeld bij Universiteitstheater, BG1, BG2, Maagdenhuis. De gebouwen op de Oude Turfmarkt 141 t/m 149 zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beperkt toegankelijk voor bezoekers met een motorische functiebeperking in verband met vele smalle trappen.
De plattegronden van de Universiteitsbibliotheek zijn te vinden op de website van Mapiqweb van de UvA via https://shifts.mapiq.com/. Op deze interactieve plattegrond is de inrichting van een gebouw in 3D weergegeven en kan een aangepaste route naar een bepaalde ruimte of een voorziening worden getoond, zonder trappen. Daarnaast vind je er de locaties van de voorzieningen, waaronder de rolstoeltoegankelijke toiletten en stilteruimtes.
Elk UvA-gebouw heeft een rolstoeltoegankelijk toilet. In de meeste gebouwen zijn hiervoor aanvullende toegangsrechten nodig. Bezoekers kunnen dit aanvragen bij de receptiebalie van het betreffende gebouw. Als student kun je het aanvragen via de studentendecaan.
Rondom het Universiteitskwartier is beperkt aantal plekken. Enkel bij gebouwen BG 1 en BG 2 zijn parkeermogelijkheden voor mensen met een motorische functiebeperking (tijdens openingstijden van deze gebouwen).
Hulphonden zijn welkom in de UvA-gebouwen, mits voorzien van een duidelijk herkenbaar hulphonden-jasje. Het is toegestaan om gebruik te maken van noodzakelijke hulpmiddelen of kleine hulpvoertuigen binnen de gebouwen. Hulpvoertuigen met een verbrandingsmotor zijn in de gebouwen niet toegestaan.
Kijk bij Informatie over de voorzieningen en toegankelijkheid (nieuw venster) van de collegezalen.
In alle gebouwen zijn bedrijfshulpverleners aanwezig. Als de liften buiten gebruik zijn (bijvoorbeeld bij calamiteiten), brengen bedrijfshulpverleners mensen met een motorische functiebeperking via de trap naar de uitgang.
Ondersteuning vraag je aan bij de servicedesk FS via servicedesk-fs@uva.nl, 020 525 1403 of via een Servicebalie op locatie.
Ervaar je belemmeringen bij toegankelijkheid, of wil je weten wat er gedaan wordt om de toegankelijkheid te verbeteren? Mail je vragen over fysieke toegankelijkheid naar toegankelijk-fs@uva.nl.
T: 020 525 1403
E: servicedesk-fs@uva.nl