For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Surinaamse studenten

Informatie voor studenten uit Suriname

Speciaal voor Surinaamse studenten die in Nederland willen studeren heeft de UvA het project 'Succesvol van Suriname naar de UvA'. Dit project heeft als doel zowel de zittende als de aankomende Surinaamse studenten aan de UvA te begeleiden en op te vangen voor, gedurende en na hun studie aan de UvA.

Studie kiezen en studeren aan de UvA

Hoe kies je een passende studie, en hoe verschilt het (universitair) onderwijs aan de UvA met dat in Suriname?

Toelating en inschrijving

Alle aankomende bachelorstudenten met een niet-Nederlandse vooropleiding (die een Nederlandstalige bacheloropleiding aan de UvA willen doen), starten de toelating met de Application procedure.

Beurzen voor Surinaamse studenten

Als je onverwacht in financiële problemen dreigt te komen tijdens je studie aan de UvA, kun je een beurs aanvragen. Er zijn maximaal 5 beurzen beschikbaar. De beurzen worden jaarlijks in januari verstrekt voor een periode van maximaal twaalf maanden. Het doel is om studievoortgang en/of het afstuderen te bevorderen.

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor 2021-2022 was 1 november 2021. Rond 1 oktober 2022 zal de deadline voor 2022-2023 hier gepubliceerd worden.

Contact

Als je naar aanleiding van de informatie op deze pagina’s vragen hebt, kun je contact opnemen met studentendecaan Claudia Flüggen.