Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
E-mail voor studenten

Vragen over persoonsgegevens, veiligheid en privacy

 • Waar worden mijn e-mails bewaard?

  De e-mails worden in het netwerk van Google data centers bewaard, dat slechts toegankelijk is voor specifieke Google-medewerkers. Deze medewerkers hebben geen toegang tot jouw e-mail.

 • Leest Google mijn e-mail op haar servers?

  Jij bent de eigenaar van jouw e-mail. Jij bepaalt met wie je jouw gegevens deelt en wanneer jouw gegevens worden verwijderd.

  Google medewerkers hebben geen toegang tot jouw e-mail. Alleen wanneer de UvA in verband met incidenten Google verzoekt om bepaalde gegevens beschikbaar te stellen kan hiervan worden afgeweken. Bijvoorbeeld: wanneer een hacker misbruik maakt van het e-mailadres van een student om spam te versturen.

  Google levert alleen de dienst G Suite for Education. Om deze dienst ongestoord te garanderen scant Google wel data voor spamfiltering, virus detectie, malware detectie en om de zoekfunctionaliteit (indexing) beter mogelijk te maken. Dit gebeurt op geautomatiseerde wijze zonder tussenkomst van medewerkers.

 • Is UvA-studentenmail bij Google veilig?

  Bij Google werken honderden specialisten continu aan de veiligheid van de systemen. Ook zijn de systemen van Google ingericht met speciale beveiligingssoftware van Google.

  Om de kans op storingen en veiligheidslekken zo gering mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van de modernste apparatuur en programmatuur. Studentenmail is via Google dus veilig.

 • Wat voor een privacy-afspraken gelden er?

  Google kan de gegevens die voorkomen in UvA studentenmail en G Suite for Education buiten de Europese Economische Ruimte (EER) bewaren. Google voldoet aan de Safe Harbor-richtlijnen, afgesproken tussen de EU en de Verenigde Staten. Deze richtlijnen hebben betrekking op het delen, verwijderen en verspreiden van data van EU-inwoners door bedrijven uit de VS. De bescherming van persoonsgegevens (privacy) blijft gewaarborgd en is conform de huidige Nederlandse en Europese wetgeving. Lees hier meer over de privacy policy en privacy principles van Google.

 • Hoe beveiligt Google de data?

  Google Apps voldoet sinds 2008 aan de SAS70 type II certificering. Dit certificaat is een onafhankelijk keurmerk dat is afgegeven door een onafhankelijke keuringsinstantie, waarbij de diverse aspecten van de beveiliging van dataopslag zijn gecontroleerd.