Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding

Informatica, Informatiekunde, Kunstmatige Intelligentie

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

 • Aanmeldperiodes

  Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De actuele aanmeldperiodes voor de bachelor- en de mastervakken vind je via de link hieronder.

 • Stappenplan vakaanmelding

  Stap 1: geldt alleen bij vakaanmelding voor semester 1: regel je herinschrijving in Studielink. Doe via Studielink een herinschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Het kan 2 werkdagen duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken.

  Stap 2: kies je vakken

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

  Stap 3: voeg je vakken toe aan de Planner

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

  Stap 4: bekijk je rooster

  Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. 

  Stap 5: voltooi je vakaanmelding

  Ga naar tabblad Planner, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

  Stap 6: controleer je vakaanmelding

  Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Afmelden voor vakken

  Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’. Afmelden voor vakken kan tot uiterlijk twee weken voor het einde van het vak.

  Het is belangrijk om je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt, aangezien de organisatie van het onderwijs rekening houdt met het aantal studenten.

 • Ingangseisen

  In de Studiegids kun je zien wat de ingangseis(en) van een vak is. Zodra de uitslagen van de tentamens van het voorafgaande semester geregistreerd zijn, controleert de onderwijsadministratie de ingangseis(en).

  Als uit de behaalde studieresultaten blijkt dat je niet aan de ingangseis(en) voldoet, verlies je het recht op deelname en word je afgemeld voor het vak.

  Link naar Studiegids

  Houd rekening met de volgende situaties:

  a) als je (nog) niet aan de ingangseis(en) van een vak voldoet, kun je je niet voor dat vak aanmelden,
  b) uitzondering: als je binnenkort wel aan de ingangseisen denkt te kunnen voldoen, probeer je dan toch voor het vak aan te melden. Bij een aantal vakken krijg je dan een voorlopige aanmelding (voorwaardelijk). Bij vakken waarvoor dit niet geldt, kun je je dan nog steeds niet aanmelden en moet je wachten tot je inderdaad aan de ingangseisen voldoet,
  c) als je na de vakaanmeldingsperiode, maar vóór het begin van het vak alsnog voldoet aan de ingangseisen, volg dan de instructies via het kopje 'Te laat voor aanmelden' in de tekst hieronder.

 • Tentamen/herkansing

  Als je je hebt aangemeld voor een vak, ben je automatisch aangemeld voor het tentamen én het hertentamen.

  Wanneer je een voldoende hebt gehaald voor het reguliere tentamen maar toch wilt deelnemen aan het hertentamen om een hoger cijfer te behalen, hoef je je niet apart aan te melden voor het hertentamen. Let op! Het laatst behaalde cijfer telt.

  Als een vak een practicumcomponent heeft, is dat niet te herkansen. Voor verslagen geldt in principe hetzelfde, de precieze regels hiervoor vindt je in de studiewijzer van het vak.

 • Te laat voor vakaanmelding

  Alleen als je je tijdens de aanmeldperiode hebt aangemeld, heb je in het geval van verplichte vakken garantie dat je het onderwijs kunt volgen.

  Nadat de vakaanmelding gesloten is, is het alleen nog mogelijk om je voor vakken aan te melden als je door bijzondere omstandigheden (zoals ziekte, familieomstandigheden of wijziging van je studieprogramma na overleg met je studieadviseur of track coördinator) verhinderd was je voor een vak aan te melden.

  Toelating na late aanmelding is op voorwaarde dat de studentencapaciteit het toelaat en dat het vak nog niet begonnen is.

  Via onderstaande link vind je het formulier voor late aanmelding voor één of meerdere vakken.

 • Eerstejaars bachelorstudenten

  Eerstejaars bachelorstudenten hoeven zich voor het eerste semester van het eerste jaar niet aan te melden voor de vakken. Aanmelden voor het onderwijs van het tweede semester (en verder) is verplicht.

  Aanmelden via: uva.nl/aanmelden